Avskyr min bok!

Jag AVSKYR min bok!

Eller kanske inte, men just nu gör jag faktiskt det. Har nog kommit till det skede där jag bara vill bli av med den, slänga den åt skogen och inte ha något mer med den att göra.

Vet också att det är vanligt hos författare. Nu är jag visserligen ingen författare (inte än), men jag skriver och vet därför vad en författare går igenom. Vet hur processen fungerar och förstår känslan av avsky över ett projekt som går en på nerverna ständigt. Som aldrig tycks bli färdigt, utan ständigt bli längre och längre - i synnerhet nu mot slutet. Nu känns det som att den aldrig kommer att bli klar.

Längtar verkligen tills jag har skrivit klart den, så att jag kan låta den ligga en stund och sedan gå igenom allt.

Just nu känns det som att det skulle vara enklare att bara gå igenom och "putsa" till den.

Yeah, well...


Sov som ett barn

L sov kvar inatt. Och ni anar inte hur fantastiskt det var. Även om det egentligen kanske inte betydde något särskilt för honom så sov jag som ett barn hela natten. Låg i hans famn och bara njöt av närheten. Värmen och tryggheten som jag har saknat så mycket!

Satt och tittade på Glasblåsarens barn igår kväll, och idag har vi ätit frukost och tittat på en serie som heter Death Note, och som är hur bra som helst. Har haft grymt mysigt!

Väntar..

Väntar på att L ska komma över för lite filmkväll. Sitter förmodligen på tåget just nu, så han borde väl vara här om en halvtimme eller så.

Nere i köket lagas det mat till musik på hög volym. Är rätt så mysigt att sitta här på övervåningen och lyssna, och bara ryckas med, trots att det kanske inte är den sortens musik som jag själv skulle lyssna på.

Imorgon blir det en tur ut till Vällingby för att lämna en ansökan till Albrekts Guld. Sedan måste jag börja skriva ordentligt nu. Är ju vid slutet av boken, så det borde väl inte vara så svårt?

Får se om det blir någon fest på lördag eller inte. Ser rätt så mörkt ut just nu. Annars ska jag åtminstone ta en tur över till pappa den dagen och fira honom eftersom att han blir hela 56 år.

Och ni då, har ni några planer i veckan?

Skrivandet som en drog

Idag har jag faktiskt lyckats skriva lite på min bok. På sexscenen som jag är framme vid. Känns skönt, och det ska bli intressant att se vad min handledare har att säga om det när han får läsa det. Har mycket att bearbeta, men just nu vill jag bara få hela boken färdig så att jag kan gå vidare och läsa igenom hela. Skriva om och förbättra. Få den klar helt och hållet.

Jag menar, fatta känslan när jag håller den där textbunten på över hundra sidor och kan säga rakt ut att "den här boken har jag skrivit". Fatta stoltheten hos mig själv och alla andra som står mig nära!

Känner mig hög, som av droger, bara jag tänker på det. Och kanske är det så, kanske är mitt skrivande min egen drog. Beroendeframkallande.

Kommer aldrig att ge upp mitt skrivande.

RELEASE

Idag är det RELEASE. Ska bli roligt. Göra sällskap med L dit, träffa klasskamrater och bara ha trevligt. Kanske får ett signerat exemplar av Sörens diktsamling. Åtminstone hoppas jag på det, har aldrig läst några dikter från honom tidigare.

Tänker tillbaka på gårdagen med ett leende på läpparna. Hoppas på att saker och ting blir bättre.

Imorgon börjar skolan igen. Helgen är fortfarande oplanerad.

En bra dag

Har haft en mycket trevlig dag med L idag. Och då menar jag MYCKET trevlig. Om nu "trevlig" är rätt ord.

Imorgon är det release för Sören och hans nya diktsamling. Ser fram emot det. Ska bli kul att få vara med om en sådan grej, särskilt som det är han som är min handledare, och som hjälper mig med min bok. Måste för övrigt bestämma en ny tid med honom för handledningssamtal.

På torsdag är det skola. Första veckan för bokbranschen som jag har sett fram emot. Så det ska bli intressant.

Resten av den här kvällen ska tillbringas med texter och film.

Annars säger jag GOD NATT.

Avslappnad

Idag hade jag tänkt tvätta och göra någon nytta. Plocka upp och göra i ordning i rummet så att det blir lika fint som det var innan. Men inget av det hände, och vet ni varför? För att jag har legat i soffan och tittat på film HELA DAGEN, eftersom att jag har kunnat slappna av fullständigt idag. Vet inte riktigt vad det beror på, men det har varit helt fantastiskt. Så jag ångrar inte att jag bara har legat hela dagen.

Ska ringa L lite senare. Han satt och spelade TV-spel med några polare nu när jag ringde för en stund sedan. Kanske inte det perfekta tillfället att sitta och prata då. Så vi ska prata senare. Se om vi har något planerat inför imorgon.

Tänkte försöka tvätta lite imorgon. Beroende på om Lina ska tvätta eller inte, eftersom att hon åker till Tokyo den här veckan och blir borta i tre veckor. Så får se. Annars ska jag sätta mig ner med gruppens texter också. Göra någon nytta på det sättet.

Branschblocket börjar den här veckan. Ska bli sjukt intressant!

Söndag

Skriver brev idag igen.

Har pratat med Joel. Lät som att han har det bra i Göteborg. Det är en glädjande vetskap.

Saknar L.


Brev

Lyssnar på musik som ger mig styrka och skriver brev. Det är vad jag gör ikväll.


Mensvärk

Idag har jag mensvärk, och den är fan aldrig trevlig de första dagarna. Och det känns skönt att inte ha någonting inplanerat, så jag kan ligga hemma och ta det lugnt. Kolla på någon bra film eller så.

Skrivandet ska vi inte ens diskutera. Det går inte alls just nu. Däremot så funderar jag på att läsa gruppens texter eftersom att vårterminens första textsamtal börjar på torsdag. Kan ju vara bra om man är någorlunda förberedd.


Awesome kväll

Anja och L överlevde matlagningen. Tack och lov(!) Måste också medge att det var kul att få lära mig.

Har i övrigt haft en awesome kväll. Tittat på Howl's Moving Castle med L. Var tänkt att vi skulle se Glasblåsarens barn också, men det blev så sent så vi hann inte. Men det betyder bara att det blir fler mysiga kvällar. Jag satt under min underbara pläd, med hans arm om mig. Ett tag halvlåg vi i soffan, han med sin arm om mig och jag med huvudet mot hans bröstkorg. Gah, vad jag har saknat det!

Bäst av allt är att det finns mer hopp nu än det gjorde förut.

Det här var min bästa kväll på länge <3


Matlagning

Ska snart ställa mig nere i köket och laga middag. Är något nervös ska jag säga. Tycker inte alls om att laga mat, kan heller inte laga mat mer än sådana rätter som man bara äter om man är ensam, och jag har aldrig i hela mitt liv lagat den här maträtten tidigare.

Nervös? Haha, inte alls, jag lovar...!

20 januari 2011

Idag ska jag stå och laga middag i det här huset. JAG! Känns lite läskigt, eftersom att jag verkligen inte kan laga mat, men sjukt intressant ska det bli. Se hur det går. Om det nu lyckas bli en middag som går att äta.

Ska strax bege mig ut en sväng för att köpa lite morötter. Sedan ska jag hem igen, göra mig i ordning och vänta på att L hör av sig. Vi skulle höras nu under lunch, men tänkte att det är hans tur att höra av sig. Tycker åtminstone att det inte är mer än rätt.

Filmkväll ikväll. Med filmer som ingen av oss har kommit överens om än. Men han har ju inte sett Glasblåsarens barn tidigare, så den måste han se och det lär förmodligen bli den också. Bland andra.


19 januari 2011

Har varit en lugn dag. Som alla andra dagar nuförtiden. Har tänkt på det och insett att mitt liv är ganska händelselöst. Fast det kanske är så när man skriver. Eller så är det bara jag.

Försöker fortfarande hitta jobb, men det är inte lätt. De flesta kräver ju erfarenhet/utbildning, eller körkort. Börjar tänka att jag kanske valde fel när jag valde bild och form som inriktning på gymnasiet. Fast å andra sidan hade jag kanske inte insett att det är skrivandet som jag vill ägna mig åt.

Hoppas på filmkvällen med L imorgon. Men vi har inte bestämt någonting, så det återstår att se.

Resten av kvällen tänker jag sitta framför NCIS. Skriva också, som vanligt. Om jag nu kommer någonvart vill säga. Det har gått trögt de senaste dagarna. Men det blir förhoppningsvis bättre, måste träffa Sören för handledning snart också.

Life is amazing sometimes

Måste ringa 3 samtal idag: Pappa, skolan och Försäkringskassan. Åh, jag längtar tills allt är över!

Imorgon kanske jag får ha filmkväll med L.

Life is amazing sometimes.

Försäkringskassan

Tittar på NCIS och skriver lite på boken. Kollar efter jobb. Har även pratat med Inga-Lina, och ska ringa Försäkringskassan imorgon. Måste även ringa till skolan angående fakturan, och göra upp en betalningsplan.

Hela skiten med CSN kanske kan sluta bra trots allt. Hoppas jag i alla fall.


Humlegården & Lena Endre

En mycket givande dag måste jag säga att jag har haft. För en gångs skull. Tog en tur till Humlegården med L och skrev upp lite riktningar och några stödord. Tittade sedan förbi på Rönnels antikvariat och kollade upp lite olika bokförlag och vad de har gett ut för slags böcker. Lite skolarbete, med andra ord.

På väg därifrån, däremot, råkade jag springa in i Lena Endre. Ni vet, skådespelerskan som numera medverkar i Wallander och som spelar Erika Berger i Stieg Larsson-filmerna? Rätt tufft att råka ut för en sådan grej tycker jag.
Nu har jag äntligen skrivit min saknade scen. Och skrivit ut min bok av det jag har skrivit hittills. 97 sidor, och det känns helt fantastiskt att hålla den bunten i min hand.

Fan, jag har mer eller mindre skrivit en bok!


Varmt

Varmt ute. Snön smälter. Sorgligt nog ska det bli kallare och mer snö i veckan.

Nu: slänga på mig kläder och springa ner för att köpa morötter (i dessa stunder när jag inte har morötter inser jag hur beroende jag faktiskt är av dem - är det sorgligt?).

Senare: duscha, lägga på lite smink så man ser ut som folk, och sedan kasta sig på pendeln in till centralen. MOT HUMLEGÅRDEN!

Lilla Sjöjungfrun

Söndagar är verkligen TRÅKIGA. Slutet på veckan som har gått, och jag borde väl egentligen vara tacksam, eftersom att det är en vilodag. Men vad är det jag ska vila upp mig från? Skrivandet? Skolan, som knappt ens har börjat?

Försöker få tag på L, men han svarar inte på mina sms, så jag ska väl ringa honom. Om han nu har batterier på telefonen. Annars sitter jag bara och försöker skriva dikter (varför vet jag inte) och tittar in mot mitt sovrum och lavalampan som lyser så fint på skrivbordet. Ljuset är så mysigt, och i taket ser det nästan ut som ett ljusspel. Eller en undervattensvärld. Lite Lilla Sjöjungfrun över det.

Imorgon ska jag titta igenom olika nyinkomna jobb, och se om jag kanske kan hitta någonting.

Tänkte även ta mig in mot de centrala delarna också.

Söndag

Det regnar ute. Smattrar så där mysigt mot fönstret. Älskar det ljudet. Nackdelen med regn under vintern är att det kommer att bli glashalt överallt.

Hade en trevlig dag igår. Idag, däremot, gör jag ingenting annat än att ta det lugnt hemma. Resten av familjen i det här huset ska komma hem idag, men vet inte exakt när. Det återstår att se. Om inte annat lär det ju märkas på elefantljuden som uppstår där nere.

Ingen skola nästa vecka. Känns rätt meningslöst. Men skriva ska jag göra. Så mycket som det bara är möjligt.

Men nu, lite mer NCIS.

Trevlig dag med Pappa

Har haft en trevlig dag med Pappas sällskap. Bakade sockerkaka, tittade på Svart katt, vit katt och åt sedan middag på The Caledonnian In. Det var egentligen tänkt att jag skulle laga någonting, men kom inte på någonting vettigt, och när filmen var färdig var klockan kvart i sju. Så det får bli en annan gång.

Nu tittar jag på sjätte säsongen av NCIS. På mitt skrivbord lyser min lavalampa jätte mysigt och jag är dessutom ensam hemma.

Har även tvättat idag, så lite nytta har jag nog gjort.

Spirited Away

Går mycket bättre att skriva idag. Vet inte varför, egentligen. Kanske bara är en av mina (få) bättre dagar.

Ska titta färdigt på Spirited Away om en stund. L var väldigt angelägen om att jag skulle se den, och jag påbörjade den igår. Men jag blev så trött att jag stängde av.

Vad har ni för planer ikväll?


Trött..

Är så fruktansvärt TRÖTT på att hela tiden vakna för att jag inte kan andas. Vaknade tjugo över fyra imorse och kunde inte somna om på grund av det. Lyckades visserligen efter mycket om och men, men det irriterar mig som fan att jag inte kan sova en hel natt utan problem.

Stannade hemma från skolan idag. Fick inte ut så mycket av lektionen igår, och kände att jag inte hade någon lust att sitta i klassrummet idag också utan att få ut någonting.

Vet inte riktigt vad jag ska göra de kommande dagarna. Skriva, om det ens är möjligt. Tugga på mina morötter i brist på annat. Kanske ta mig iväg till Humlegården som jag har planerat i en månad nu. Känner mig inte så där jätte peppad på att åka dit själv och gå runt. Trots att det är för researchens skull.


Första skoldagen..

Det var en bra dag idag. Mycket skratt, och mycket snack om lovet och skrivandet. Pratade med Inga-Lina om det där jäkla CSN och förhoppningsvis så kanske det löser sig.

Eftermiddagen däremot var bara trötthet och irritation. Läraren vi hade, Anna Hallberg, var en grymt mysig person. Men som lärare tycker jag att hon kunde ha varit bättre. Var alldeles för många utsvävningar hit och dit, höll sig knappt till det vi skulle. Och jag höll på att somna flera gånger. Har varit så sjukt trött idag.

Nästa vecka är det dock ingen skola. Det är tydligen lärardagar då, vilket innebär att det inte finns några lärare tillgängliga. Känns lite meningslöst att börja skolan och sedan ha en vecka utan skola. Men men...

Ska ägna resten av kvällen åt att sitta här hemma och ta det lugnt. Skriva, om jag får någon ro, titta på film.

Det blir förmodligen en tidig kväll för min del.

Skola

Ska strax bege mig ut till bussen, och fara iväg till skolan. Ska bli intressant att se hur den här dagen kommer att sluta. Om den slutar bara för dagen, eller för alltid - det återstår att se.

Fast jag önskar verkligen att den slutar bara för dagen..

Ångest

Blev inte så mycket skrivande som jag hade planerat idag. Har inte kunnat fokusera alls. Och jag mår ju som jag gör inombords, så jag skyller helt enkelt på det.

Så jag har bara tagit det lugnt och tittat på lite filmer. Försökt koppla av.

Bävar inför morgondagen, mer än någonsin. Ska upp vid sju, duscha och ha mig. Äta frukost. Göra i ordning matlåda, och sedan bege mig till skolan. Tycker inte om den här väntan, eller att kliva upp tidigt med ångest.

Undrar om jag kommer kunna sova?

Nervös inför morgondagen

Hade en mysig kväll igår. L tittade förbi och vi satt och tittade på animé.

Idag har jag ingenting inplanerat, mer än att jag ska sätta mig ner och skriva om en stund. Är uppe i 90 sidor, så jag tänkte väl komma över 100 sidor åtminstone.

Nervös inför morgondagen. Och hur jag ska kunna hitta någon lösning på allt kaos som pågår just nu.

Måste hitta ett jobb, men det är ju inte direkt det lättaste heller.

Bokhandlar & film

Ska strax göra mig i ordning för att möta upp Ludde i de centrala delarna av Stockholm. Gå runt på lite bokhandlar och kolla upp böcker och vilka förlag som har gett ut dem. Sedan blir det lite film, som ser ut att bli av hemma hos mig, men som inte är helt klargjort ännu.

På torsdag ska jag i alla fall gå till skolan och prata med Inga-Lina på lunchen. Hoppas på att det är möjligt att hitta en lösning på den här skiten.

Fattar inte att CSN låter mig påbörja en tvåårig utbildning för att sedan bara strula och ställa till det för mig. De borde ha ett nackskott. Idioter.


Måndag..

...och dagarna närmar sig. Snart börjar skolan igen, och jag måste säga till Inga-Lina att jag inte kan gå kvar eftersom att CSN är dumma i huvudet. Finns det ingen som kan ge dem ett nackskott?

Träffa Per senare idag, gå på promenad och prata. Är tydligen inte ensam om att ha varit med om en del.


Utvilad

Älskar min nya blogg. Den har verkligen blivit grymt snygg med mina bilder jag ritat längst upp. Och det är tack vare min systerdotter som den har blivit så sjukt snygg.

Idag klev jag upp vid tolv. Gick och lade mig strax innan elva igår. Så jag har sovit i tolv timmar, och det har varit underbart! Så nu är jag utvilad, har inga planer idag förutom att ta hand om min packning, skriva och eventuellt köpa hem lite morötter för mer NCIS senare.

Imorgon är det måndag, och jag har tvättning att ta hand om. Får se om jag tar mig en tur in till de centrala delarna av huvudstaden för lite mer research till min scen som jag inte har skrivit ner ännu.

Hoppas ni får en bra dag.

NCIS

NCIS med kusin My i väntan på middag. Kan det bli bättre?

Blir en tidig kväll för mig. Imorgon väntar uppackningen.

I övrigt suger livet rätt så hårt just nu.

Back in civilisation..

Så var man tillbaka i Spånga igen.

Är sjukt trött. Sov två timmar innan jag klättrade upp ur sängen sex imorse, för att sedan sätta mig på tåget som lämnade Östersund 07.50. Kom fram vid ett, och otroligt nog i tid, vilket jag inte hade väntat mig efter allt kaos som har varit med SJ. Men vem vet, det kanske har bättrats på..... Eller?

Fick mitt brev från Överklagarnämnden. Och de ändrar INTE mitt beslut, så nu vet jag inte riktigt vad det är tänkt att jag ska göra. Får se om jag lyckas får tag på ett jobb, vilket jag hoppas sker så fort som möjligt.

Får se hur dagen slutar. Lite Coca-Cola, morötter och en tidig kväll kan nog vara en bra idé. Ihop med några avsnitt från NCIS.

1 januari 2011

Så måste man vänja sig vid att skriva 2011 istället för 2010.

Så, vad händer här hemma? Inte ett smack. Har ägnat hela dagen åt att skifta mellan att läsa och att skriva. Skrivandet i sig går så där måste jag säga. Har sina upp- och nedgångar.

Imorgon blir det samma sak. Läsa och skriva. Har formulerat mitt manus, men ska kolla igenom det senare när jag är hemma i Stockholm igen. På måndag ska jag nog däremot dra mig in mot Östersund en sväng, så jag får någon form av sysselsättning som inte inbegriper att sitta hemma. Måste fan komma ut och röra på mig, träffa lite folk. Har dessutom blivit lovad att få låna badkar av finaste Tommy som jag inte ser till så ofta längre <3

Nu blir det en liten skrivstund till med musik, sedan gulla kudden.

RSS 2.0