Twilight

I brist på annat att läsa så började jag på Twilight igen. Och jag fängslas lika starkt som första gången jag läste den. Försöker lista ut varför, och har nu kommit fram till att det är för att den har mycket framåtrörelse (jag har däremot upptäckt - på flera ställen - att det finns lite personglidningar). Det är rätt häftigt att kunna läsa en bok och faktiskt upptäcka saker som jag aldrig skulle ha upptäckt innan, om det inte vore för skolan. Jag har lärt mig hur mycket som helst.

Imorgon är det Valborg. Och min månadsdag med Ludwig. Jag vet, jag vet, det är faktiskt lite löjligt att räkna månaderna, men för mig har det en betydelse. Eftersom att han inte är en skitstövel som mer eller mindre alla mina tidigare killar var. Han ska laga middag, och sedan ska vi åka till Bällsta och kolla på majbrasan. Kommer att bli mysigt.


Söndag

Jag hatar söndagar! Jag hatar denna ständiga bävan inför måndagen, inför textsamtalet och allt vad det innebär. Jag hatar att behöva tänka att jag måste läsa igenom texterna. Jag är så fruktansvärt skoltrött nu. Vill inte ha mer skola, det har blivit lite av en börda nu. Därför ser jag verkligen fram emot avslutningen på onsdag om en vecka. Ska bli så skönt att få göra något annat ett par månader.

Och har jag gjort något vettigt idag? Nej. Jag har legat i sängen och tittat på NCIS. Försökt skriva lite, men utan framgång. Har idén till novellen klar, måste bara skriva ner den.

Ser fram emot höstterminen. Men jag tycker inte om tanken att behöva lämna in mitt projekt för respons till klassen. Visst, jag uppskattar kritiken, men just nu känns det som att det ger mig mer att få kritik från en lärare. Och jag vet vem jag ska ha.

För tillfället sitter jag mest och väntar på att Ludwig ska skicka över information till mig så att jag kan skriva hans CV och skicka det till brorsan. Tänkte skicka iväg mitt också i samma veva, men pojken är ju den långsammaste människan någonsin. But still I love him.

Gröna Lund

Mötte upp klasskamraterna utanför Gröna Lund igår. Trevlig dag, men den blev inte alls som jag hade tänkt mig. Kvasten var det enda vi åkte. Sedan fastnade jag och Ludwig i en matkö som tog 40 minuter. Och precis när det var vår tur kom tre mörkhyade killar som sa att de redan hade beställt maten och bara skulle hämta den. Istället började de beställa maten, och tog ingen hänsyn till oss som hade stått där hur länge som helst. Och försökte man säga ifrån vände de bara ryggen och ignorerade. Inte ens han som stod i kassan reagera. Vad fan är det för jävla sätt egentligen?!

Resten av kvällen tillbringade jag hemma med Ludde. Har även pratat med mamma, och ska flytta in hos mina kusiner i Spånga i maj, efter att jag har kommit tillbaka från Rom. Ska bli skönt att komma bort från det här stället.

Pratade även med brorsan som ringde igår. Och även om det inte är till hundra procent kanske han har hittat jobb åt mig och Ludde i Örebro över sommaren. Inom servering då. Och får vi jobb så kan vi bo hos honom i hans trea. Hur kung är inte det?!

På måndag ska jag ringa till jobbet och säger upp mig. Känns verkligen som att allt håller på att ordna upp sig nu, och det är SÅ SKÖNT!


Ordfront

Åh, det ser äntligen ut som att saker och ting håller på att reda upp sig! Ordfront ringde för en stund sedan och undrade om jag kunde komma förbi för ett introduktionsmöte den 10 maj klockan 18.00. Är så himla nöjd nu! Det borde nog inte vara någon fara att ringa till jobbet imorgon och säga upp mig. FY FAN VAD SKÖNT!

I övrigt har jag och Ludwig varit på Stockholmsmässan idag. Riktigt, riktigt trevligt var det. Och imorgon blir det Grönan tillsammans med klassen, vilket ska bli superkul! Det bästa är nästan att Sören ska med. Ska bli roligt att få träffa honom igen.

Jag har dessutom kommit på idén att skriva en novellsamling med döden som tema. Så kvällen kommer jag att tillbringa med att fila lite på det.

En deprimerande dag

Idag är en sådan dag när livet känns deprimerande. Kanske för att jag inte har gjort särskilt mycket idag. Gått igenom Johannas fördjupningstext och läst igenom några av textgruppens texter, skrivit på mina egna projekt.

Men ändå. Jag känner ingen inspiration, inte motivation eller lust längre. Allt känns bara så tungt. Jag tänker på sommaren. När vi har slutat skolan och måste jobba för att tjäna pengar. Jag vill att sommaren ska komma, men jag vill inte att den ska tillbringas i Östersund. Jag vill kunna vara säker på att jag har ett jobb, antingen här i Stockholm eller i Örebro. Så att jag kan ha Ludwig nära (jag är verkligen inte bra på distansförhållanden, även om det bara är i typ två eller tre månader).

Imorgon ska jag träffa honom åtminstone. Det ser jag fram emot. På fredag blir det Gröna Lund med klassen, och det ser jag också fram emot. Men just nu är jag bara frustrerad och extremt uttråkad. Gick och lade mig vid den här tiden igår för att jag var så trött. Nu är jag inte trött, men jag kan tänka mig att gå och lägga mig bara för att. På det sättet gör jag åtminstone någonting.


Bror

Jag och Ludwig träffade min bror igår. Tog en öl på O'Learys och snackade massa skit. Om det blir som jag vill kanske han kan hjälpa både mig och Ludwig med att hitta jobb i Örebro. Vilket i så fall innebär att vi kommer att få bo hos honom över sommaren. Vilket i sin tur innebär att jag kan säga upp mig från helvetet i Östersund och slipper åka dit. Det skulle verkligen vara underbart!

Han har lovat att höra av sig, och jag hoppas att det blir under de närmaste dagarna. Det skulle vara kung att få bos hos honom i sommar tillsammans med Ludwig och ha ett jobb som ger pengar.



Söndag

Söndag och jag mår betydligt mycket bättre nu. Ska bli skönt att få komma till skolan imorgon istället för att ligga hemma med feber och andnöd.

Hade en jätte mysig filmkväll igår med Ludde. En vampyrs bekännelse med läckerbitarna som Antonio Banderas, Tom Cruise och Brad Pitt. Det är nog den enda filmen där jag tycker att Brad Pitt är riktigt snygg. Annars tycker jag bara att han ser så gubbig och tragisk ut.

Har upptäckt att Ordfront söker lite folk. Så jag ska skicka in en ansökan imorgon och hoppas på det bästa. Kanske inte världens roligaste jobb att rekrytera medlemmar, men ändå. Alltid något. Dessutom ett bra sätt att kanske få in en fot med tanke på mitt eget skrivande.

Jag tänker att jag snart ska gå och lägga mig. Men så påminns jag om att både jag och Ludde sov till halv två idag, vilket innebär att det inte är någon mening att gå och lägga sig. Kommer ändå inte kunna sova på ett par timmar. Så det blir tid till att skriva lite. Hade ingen bra fantasi till en ny text till imorgon, så nu struntade jag i det och tog bara en på måfå. Ska försöka läsa igenom allas texter en gång till också. Annars har jag en novellidé som jag tänkte jobba lite med. Läsa lite Katarina Wennstam kanske.

Booooring

En väldigt händelselös dag detta! Har mer eller mindre legat till sängs och vilat upp mig, kollat lite filmer och mest tagit det lugnt. Jag kan åtminstone andas igen, och det är ett stort framsteg!

Imorgon ska jag träffa älskling vid tre. Önskar att tiden kunde gå lite fortare, så att jag slapp ha så fruktansvärt tråkigt. För att inte tala om hur ensam jag känner mig. Kan förvisso lämna rummet och vara social med Marcus, men jag håller mig hellre undan så gott det går.

Tre veckor kvar av skolan nu. Det känns udda. Och väldigt skrämmande. Fattar det inte riktigt. Och en månad kvar tills Rom (känns helt underbart). Har fortfarande inte fått tag på något jobb, och ändå söker jag som en galning. Men ska se till att skriva ut mitt CV och gå runt lite i stan imorgon, om jag ändå ska träffa Ludde däromkring. Så jag hoppas att jag hittar något, för det är verkligen inte roligt att ständigt behöva känna den där stressen och paniken inombords varje dag.

Blir nog lite mer film om en stund. Först och främst blir det en cigg och kanske några rader på romanen.

Resereporter

Vill du bli resereporter en vecka i sommar? Gå i så fall in på http://www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/?intcid=12 och anmäl dig! Det har jag gjort.

Dumma dumma!!

Och så har jag drabbats av en förkylning, tack vare min älskade pojkvän. Vaknade med feber imorse, huvudvärken började redan i måndags. Har missat två hela skoldagar nu på grund av detta, är så jävla less nu. Vill att det ska försvinna och lämna mig ifred! Är ju fan inte långt kvar innan vi slutar inför sommaren.

Det var åtminstone en befrielse att få se Ludwig igen i måndags. Att få krama honom och röra vid honom. Att få känna honom nära mig. Visst, vi har varit ifrån varandra en vecka, och det är ju inte så mycket egentligen. Men jag är som nykär fortfarande, och saknar honom bara jag är ifrån honom en dag. Fast det är fint på något sätt. Att jag saknar honom fortfarande, utan att känna att jag har tröttnat på honom. För det har jag verkligen inte. Aldrig.

Får se om eventuellt Emmy kommer till mig på fredag. Pratade med syrran inatt (varken hon eller jag kunde sova) och hon mår verkligen inte bra. Jag känner mig så fruktansvärt handikappad här nere. Vill verkligen hjälpa till eftersom att Robert inte gör det. Och hans ungar gör det bara värre för henne. Så jävla mycket skit med allt det där att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Frustrerande.


Bodyguard

Har precis tittat klart på Bodyguard, med Kevin Costner och Whitney Houston. Älskar den filmen. Problemet är att jag nu känner den där outhärdliga känslan av saknad. Längtan efter min Ludwig. Han kommer hem till Stockholm idag, tror jag. När vet jag dock inte. Jag önskar bara att han kunde vara hos mig nu. Min finaste...

Imorgon börjar skolan igen. Och jag missar ju halva dagen på grund av ångesthuset. Men det ska bli skönt att få svar på vad fan det är frågan om. Vart allt kommer ifrån. Samtidigt fasar jag. För mina minnen därifrån.

Tolv skoldagar kvar, fyra veckor, tills vi slutar för sommaren. Känns så ofattbart overkligt. Sedan börjar vi inte förrän i höst igen. Ett nytt år, det sista året, när vi får jobba med våra egna projekt. Som jag ser fram emot det!


Världens finaste, jag älskar dig...

Livet som aldrig riktigt dör

Vet du hur det känns att förlora någon på grund av döden? Förstår du känslan av vanmakt, att se någon dö men inte kunna göra något? Livet som ger upp. Som inte förmår klamra sig fast längre. Och kroppen som bara blir till ett skal; ett skal av kött och ben. Personen inuti finns plötsligt inte kvar längre.

   Jag minns det fortfarande. Kylan som kastade sig över henne, spred sig i rummet och borrade sig in i mig. Tårarna kändes som glödande stenar från den djupaste delen av mitt hjärta. Saknaden skapade en oändlig avgrund.

   Jag såg Döden som stod vid hennes sida. Som smekte hennes pergamentfärgade hud med sina långa fingrar. En rysning letade sig upp längs ryggraden, fick nackhåren att resa sig. Obehaget trängde fram likt ormar ur sina hålor, i jakt på föda.

   Och mina fötter sökte en riktning att följa.

 

Den följande veckan drömde jag om henne. Vaknade upp med hennes ansikte på min näthinna, minnet av hennes röst i mitt huvud. Skratten från min barndom kittlade i hela min kropp. Oavsett om jag vaknade mitt i natten eller på förmiddagen tillät jag mig aldrig att somna om. Jag ville behålla den där känslan av hennes närvaro inom mig. Klamrade mig fast vid tron om att hon fanns där. Att hon aldrig hade lämnat mig.

   Sorgen tyngde mitt hjärta. Saknaden var som ett stort hål i bröstet. Ändå höll jag allt på avstånd. Jag ville inte röra vid verkligheten. Ville inte tänka på Döden och att jag hade sett dess fingrar röra vid henne. Den tanken fanns bara inte.

   Dagarna passerade som i ett töcken. Allt jag företog mig var som på automatik. Jag var medveten om allt runt omkring, men inte på samma sätt som förut. Som om jag hade tappat greppet om vad som var verklighet och vad som var en dröm. Nätterna blev min trygghet, min fristad. Tiden på dygnet när jag kände hennes närvaro, när hon fanns hos mig.

   Tills tiden kom då sömnlösheten anlände, hand i hand med mardrömmar som lämnade kvar sina dofter överallt. Förlusten blev alldeles för verklig. Jag kunde inte fly längre. Sanningen var alltför uppenbar.

   Smärtan kändes som miljontals knivar i bröstet. En omättlig hunger som åt upp mig inifrån.

   Jag kände inte att jag andades.

 

Begravningen ägde rum i november - dagen efter min födelsedag. Det var det slutgiltiga beviset på att förlusten var verklig, och ingen mardröm som jag hade försökt intala mig under en månads tid.

   Jag minns inte mycket. Bara det jag vill minnas. Min hyllning till hennes liv, hennes person vars kropp nu låg instängd i en vit kista på altaret. Som snart skulle uppslukas av jorden tillsammans med min och flera andras tårar.

   Andrea Bocelli och dennes ”Time to say goodbye” ekade i hela kyrkan. De mjuka tonerna vibrerade mellan väggarna och gick rakt in i mig. Men inte hårt och skoningslöst, utan varsamt och ömt med en värme som kändes tröstande. Som lindrade smärtan en stund.

   Jag välkomnade den med öppna armar och såg dina bruna, leende ögon framför mig. Som om du stod där framme i all den kärlek som du någonsin ägde, och såg ut över oss med ömhet i blicken. Kanske var det din närvaro som fanns i musikens toner, som skänkte den tröst och värme som Döden tagit ifrån oss.

   Kanske hade du aldrig lämnat någon av oss, egentligen. Kanske fanns du ändå kvar i varje steg vi tog, i varje andetag. Kanske var det du som skulle ge mig styrka att resa mig upp igen. Som skulle läka mina sår.

   Kanske var det hopp du fyllde mig med den dagen. Hopp om att hitta tillbaka till livet som du höll så högt; livet som aldrig riktigt dör.


Att vara kvinna...

Det här med att vara kvinna alltså... Jag blir tokig! 8 dagar nu, och inte fan har det minskat. Fattar inte. Vad är det som händer? Något fel måste det ju vara. Har gått mer än två månader sedan aborten, och det har hoppat upp och ner. Nu kan jag knappt ta mig nånstans utan att det har sig. Plågar mig. Det borde inte vara så här?

Aborten känns mer avlägsen nu. Kanske är det bra. På sätt och vis. Jag har nog lärt mig att acceptera och leva med det. Ändå finns det dagar när jag känner mig levande begravd bland alla minnen. I känslan av att mista något betydelsefullt.

Och Ludwig har jag inte hört ett ljud från på två dagar nu. Undrar hur han mår, vad han gör. Varför han inte hör av sig. Det är konstigt, men av någon anledning så vågar jag inte ringa. Fattar inte varför. Vi har varit tillsammans i ett halvår, det borde ju vara naturligt att ringa till honom? Eller är det vanan att smsa istället för att ringa som styr? Hm, känner mig förvirrad.

Fortfarande kvar i Nyköping. Skriver på sånt som jag inte borde skriva på. Inte nu i alla fall. Massproducerade dikter igår, så nu har jag ytterligare en diktsamling på gång. Det här med grupparbetet vill jag inte ens tänka på.

Nyköping, pappa & skriva

Borde sitta och skriva på grupparbetet. Och veckouppgiften. Läsa texterna som vi ska ha läst tills på måndag. Istället skriver jag på min roman. Kan helt enkelt inte rå för det. När jag är i Nyköping blir jag alltid så motiverad till att skriva. Lusten och inspirationen blir starkare. Men aldrig när det gäller det jag borde skriva på. Bara det som jag borde låta ligga tills nästa termin.

Har inga planer imorgon. Eller resten av helgen. Skriva, mysa hemma hos pappa. Det känns overkligt att jag inte har träffat honom på två månader, men det är faktiskt så. Kanske på tiden att hälsa på och umgås. Det finns inget som kan förklara hur mycket jag längtar tills vi ska till Rom om en månad. Känns sjukt overkligt!

Ludwig är fortfarande kvar i Skåne. Längtar tills han kommer hem igen. När jag får krama honom och ha honom nära mig. När avståndet inte är så stort mellan oss.

Helsingborg

Helgen har varit mysig. Hade dock inte väntat mig värsta släktträffen där nere. Syskonen, Hanna & Anders, moster Kerstin och ännu fler. Tycker verkligen inte om när det är för många i ett och samma rum. Känner mig så instängd och vill bara fly. Men det gick bra till slut.

Kom tillbaka till Stockholm klockan sex imorse. Lyckades, otroligt nog, få mig några timmars sömn på nattåget. Till skillnad från bussresan ner dit i torsdags som var rena mardrömmen.

Ska iväg till Tumba och städa imorgon. Träffa Sofia. Tvätta. Försöka få något skrivet. Är inte ett dugg motiverad till det här blocket (litteratur & samhälle), än mindre grupparbetet. Vad är syftet med det? Vad kan jag lära mig av att läsa om författare och hur deras samhälle såg ut när de levde? Gah. Orka!

Saknar Ludwig. Han kommer inte hem förrän till helgen. Och att vara ifrån varandra är väl egentligen bara nyttigt för oss och förhållandet. Lite ska man väl sakna varann ändå?





Rom i maj

Pappa ringde för en timme sen. Berättade att han höll på att boka biljetter. Så i maj bär det av till Rom över en helg, och jag längtar något så fruktansvärt. Har alltid velat åka till Rom, se Colosseum och bara vara. Höra den där italienskan som jag vill lära mig. Ska bli så skönt!

Det kändes märkligt att vakna imorse och upptäcka att det inte är stökigt. Det känns så tomt, men också befriande, att kunna gå utan att snubbla över någonting. Hädanefter blir det till att sköta det och hålla det rent och snyggt. Känner att jag har börjat få en massa motivation. Det enda som egentligen återstår är skrivbordet, men det kan jag ta efter påskhelgen. Kommer hem på tisdag morgon, om jag hinner boka tågbiljetten förstås. Men det ska nog inte vara några problem. Sen blir det Tumba på onsdag, tjäna lite extra pengar. Tvätt på kvällen, och Nyköping på torsdag. Får se om jag kanske hinner ta en tur kring hotellen i stan och se om de kanske behöver städhjälp. Skulle vara skönt att ha någonting att sysselsätta sig med i sommar. Som inte är Östersund och nummerupplysning.

Nu är klockan snart halv tre, så nu ska jag snart lägga mig i ett bad, packa och få i mig någon mat. Ska möta upp Ludwig på centralen vid tio (bussen går kvart i elva). Ska bli kul att få se Helsingborg.


RSS 2.0