ETTÅRSDAG

Idag firar jag och älsk 1 år tillsammans, och det känns helt fantastiskt! Bortsett från att jag ligger hemma med världens jävla förkylning och hostar sönder mina lungor. Den har länge legat och grott inombords och det är skönt att den bryter ut nu så att jag kan bli av med eländet. Tyvärr har den ingen vidare bra timing.

Göteborg var trevligt. Sjukt kul att få gå på mässan och se en massa författare. Vill dit igen nästa år, och förhoppningsvis så blir det så också.

Ikväll blir det en massa te och en massa filmer att kurera mig med. Önskar bara att älsk kunde vara hos mig. Jag saknar honom. Imorgon, om det blir som jag vill, så är det skola med Peter Bull-Simonsen. Tvivlar på att jag hinner bli tillräckligt frisk för det, men hoppas kan man ju alltid.



Någonting att se fram emot..

Träffade Jonas, Manne och Pelle idag tillsammans med Ludde. Det var riktigt trevligt, och välbehövligt. Manne och Jonas har ju åkt till Göteborg och kommer därför att bo hos Joel där även jag och Ludde kommer att bo i helgen, vilket fick min ångest för hela resan att dämpas. Jag blev påmind om att jag faktiskt har någonting riktigt bra att se fram emot, och det är skönt.

Lägger upp en bild på ett örhänge som jag fick av Ludde idag, som han köpte på Guldfynd. Första gången som han ger mig någonting på måfå, och de var sjukt fina. Är lite osäker på om det syns så bra, men det var den bästa bilden jag hade.



En riktig funderare..

Hade mitt första samtal med Sören idag. Det var helt otroligt. Det var så sjukt befriande att sitta där med honom och berätta om mina tankar och idéér kring boken, och samtidigt få en massa tips och förslag från honom. Frågor som ger mig ett annat perspektiv. Och jag som har varit så sjukt orolig och kritisk när det gäller mitt språk i det jag har skrivit, och att bygga upp min karaktärs liv utan att det blir för tråkigt att läsa. Han gillar mitt tonläge, mitt språk och anser inte heller att det är tråkigt att läsa. Dock så har jag fått en himla massa funderare som jag kommer att få det tufft med. Tror det kan vara en bra idé att ta med sig datorn till Göteborg i helgen.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Köpte hårfärg idag så nu har min älskade Anja hjälpt mig med att färga håret så att man ser åtminstone lite normal ut. Imorgon ska jag och Ludde träffa Jonas på centralen innan han drar vidare till Göteborg. Sedan blir det nog inte så mycket mer än att sätta sig med texter inför textgenomgången på torsdag (går bara halvdag den dagen). Måste dessutom lämna in för två textgenomgångar på torsdag eftersom att jag ska ha en textgenomgång med min grupp på tisdag.

Åh, mitt liv känns helt fantastisk just nu. Går en fantastisk utbildning, har en fantastisk handledare och en fantastisk pojkvän. Fantastiska vänner. Mer än så behöver jag faktiskt inte.

Mitt första samtal

Imorgon ska jag ha mitt första samtal med Sören. Ska möta upp honom i receptionen 14.30, sedan vet jag inte riktigt hur länge vi sitter där. Så länge det behövs förmodligen. Jag ser verkligen fram emot det. Kan knappt vänta på att få höra vad han har att säga. Vad han kan hjälpa mig med.

Ska även träffa Alexandra imorgon. Hoppas jag åtminstone, för jag har inte hört någonting ifrån henne. Ludwig kommer tillbaka till civilisationen också. Han har varit på Gotland i ett par dagar, och nu ska han bli kvar hos mig över natten eftersom att vi ska träffa min kära vän, Jonas, på centralen. Innan han drar vidare till Göteborg. Sedan får vi träffa honom på fredag igen, när även vi befinner oss där.

Idag for jag hem till Spånga igen. Har tillbringat en vecka i pappas lägenhet i Hägerstensåsen. Där jag faktiskt har lyckats skriva en hel del. Tänkte ta en titt igenom det ikväll, och sedan får jag väl se om jag kanske kan ta med det imorgon när jag träffar Sören. Om han vill ha någonting mer att läsa i helgen när han är bakis, haha.


Anjas födelsedag

Älskade kusin Anja fyller 17 år idag. Grattis till henne.

Blir en tur på stan imorgon med min fina Alexandra, och då ska jag passa på att köpa presenten åt Anja som jag har tänkt på. Det blir nog bra.

Problemet är att jag inte kommer att kunna ge henne den, eftersom att min tanke är att jag ska åka till pappa en sväng. Eller ja, till hans lägenhet i alla fall, eftersom att han själv är i Italien för tillfället.

Så i så fall får det blir på onsdag.

Idag händer det inte särskilt mycket. Ska jobba, men tror att jag tänker byta till på onsdag istället, så att jag kan åka över till lägenheten redan ikväll. Då slipper jag ju ha alla mina saker när jag träffar Alexandra imorgon.

Mysdag i Handen

Har haft en riktigt trevlig dag med systeryster. Hon mötte mig vid tåget, sedan har vi bara suttit hemma hos henne och slöglott på några skumma filmer. Mysigt var det i alla fall.

Pappa ringde idag också. Och verkar ha det riktigt skönt där borta bland italienarna. Inte ett enda moln på himlen och 25 plusgrader. Och då ringde han ändå vid sextiden. Om det var så varmt då, då vill jag inte veta hur varmt det måste ha varit under dagen.

Tänkte ta en tur bort till hans lägenhet på tisdag för att få någonting skrivet, så jag blir förmodligen kvar där över natten. Ska plocka lite med hans post. Han bad också om lite hjälp med dammsugning och skurning av golv. Så det blir nog bra. Då är det i alla fall rent och fint tills han kommer hem.


Handen

Nu blir det snart 40 minuters pendeltåg till Handen. Ska bli riktigt kul att få träffa syrran en sväng, umgås bara vi systrar. Var länge sen nu, och det är så skönt, för jag kan prata med henne om precis allt. Inte för att jag egentligen är i något behov av det, men det är åtminstone en bra vetskap.

Vad har ni för planer idag?

Tragisk vardag

Det slår mig hur tragiskt det är egentligen, att allt jag gör när jag inte ska iväg någonstans, är att sitta vid datorn och försöker intala mig själv och alla andra att jag sitter och skriver. Och det kanske jag gör till en viss del, men det är inte hela sanningen. Istället sitter jag med Facebook, spelar Zuma eller glor på någon film som jag egentligen har sett alldeles för många gånger.

Vad är det för sysselsättning, egentligen? Jag borde gör någon nytta istället, som att tvätta till exempel. Eller köpa en födelsedagspresent åt Anja som ändå fyller år på måndag. Eller det som jag ständigt längtar efter att få göra: ÅKA OCH SIMMA!

Nej, det är verkligen dags för mig att dra mig själv i kragen och göra någon nytta känner jag.


Under Ytan

Har en eventuell titel på min bok: Under Ytan. Jag har tänkt på det i två veckor ungefär, och ju längre tiden går desto bättre känns det. Det känns som att det passar bra ihop med boken.

Idag är jag på förvånansvärt bra humör. Vet inte riktigt vad det beror på, men det känns bra. Och jag har inga problem med att Ludwig är nere i Skåne, vilket är grymt skönt. Har alltid tyckt att det har varit en plåga tidigare, men den här gången tycker jag bara att det är bra för honom och känner mig glad för hans skull.

Precis som det ska vara. Som det BORDE ha varit från första början.

Får se om jag får någonting tvättat idag. Ska även ta mig tid till att sätta mig och skriva. Fick nya idéer och bra respons på texterna jag lämnade in till textsamtalet, och det är bra.

Imorgon ska jag träffa syrran, och det ser jag mest fram emot. Var alldeles för länge sen som hon och jag umgicks på tu man hand. Det har alltid varit i grupper med släktingar annars. Så det ska bli riktigt trevligt. Måste dock ringa henne lite senare angående tid och plats, så det blir nog bra.

Om mindre än två veckor åker vi till Göteborg!

Inception

Just nu är jag så sjukt trött att det känns som att jag ska gå in i väggen. Blir snart bedtime för min del. Har varit fullt upp idag; skolan till halv fyra, sedan en rundtur på stan med älsk där jag lyckades slösa bort några hundra på nya underkläder och ett par jeans (som faktiskt var välbehövligt). Och därefter bio med prinsen; Inception. Jääävligt bra måste jag säga. Lite för lång för min smak, det blev för mycket där i slutet, men i övrigt en ruskigt bra film. Sevärd!

Har fått beslut angående mitt merkostnadslån också. Får ut så att jag kan betala fakturan redan imorgon, vilket ska bli skönt. Problemet är bara det att jag inte får något merkostnadslån för nästa termin, vilket innebär att jag inte kan gå klart utbildningen. Och det gör ont, så ont. Älskar den här utbildningen, den är helt underbar! Men CSN förstör mina drömmar genom att inte ge mig det beskedet, och det stör mig mer än någonsin. Jag skulle vilja skjuta de där jävlarna!

Imorgon kväll åker prinsen ner till Skåne också. Vilket innebär en massa, massa tid att försöka göra någonting av. Men förmodligen blir det så att det blir tvätt på lördag, och skrivande på söndag. Sedan jobb måndag och tisdag, och eventuellt onsdag (får se hur det går med textläsning osv).

Nu ska jag ta mig en underbar kvällscigg och gå och lägga mig. Godnatt.


Är jag osynlig?

Enligt CSN har min studieförsäkran inte kommit till dem. Börjar fan bli tokig. Det hände samma sak förra gången; då försvann den efter att jag lämnat den till skolan. Går ju fan inte att lita på skolan längre. De slarvar ju bara bort dem.

Prinsen umgås med söta Pelle idag. Är på bio och ser på "The Expendables". Måste säga att jag tycker att det är orättvist. Hade också velat se den.

Varför känns det som att de bara ser varandra när jag är med? Har jag blivit osynlig, eller vad är det frågan om?

Imorgon är det jobb som gäller. På onsdag blir det mys i Hägerstensåsen med Sofia. Sedan börjar allvaret igen; och den här gången med Anders Fager.

Ser fram emot det.


Depression..

Idag är en sådan dag när jag har fallit tillbaka till min depression som har funnits hos mig i många, många år. Det är första gången det händer på kanske två månader, och det är ungefär i de tidsintervallerna som de kommer. Men det är aldrig kul när det känns som att allt är piss och extremt tråkigt. När livet i sig känns som en mardröm som jag bara vill vakna upp ur.

Ludde är i Vallentuna, och jag lär nog inte träffa honom ikväll. Får se om det blir av imorgon. Det jobbiga är ju att jag jobbar imorgon kväll och slutar därför inte förrän klockan nio. Och hur kul är det att åka till Vallentuna då, när det tar typ en timme, och sedan inte hinna med någonting?

Måste läsa texter innan textsamtalet på torsdag. Och jag måste dessutom skriva någonting som jag kan lämna in också, och jag har ingen motivation till att skriva idag. Väntar på att Rocky ska bli färdig, men den tar ju hur lång tid som helst på sig, och jag känner därför att jag håller på att storkna av tristess.

Det här är verkligen inte min dag..

En bra dag!

Har haft en riktigt, riktigt bra dag idag! For in till stan med prinsen, träffade pappa och tog en fika på NK. Ludde for hem till Vallentuna efter en dryg timme, och lämnade oss till vårt öde. Vilket slutade med ett par byxor åt mig från Joy, och sedan spontanbio. Tittade på Bröderna Karlsson, och jag rekommenderar den varmt! Länge sen som jag garvade så mkt åt en film. Sjukt roligt och riktigt, riktigt bra. Verkligen värd att se!

Nu ikväll blir det lite Rocky tillsammans med ett gäng morötter och lite Coca-Cola. Imorgon blir det en tur ut i Huvudsta för att träffa Fredrik. Bara trevligheter nuförtiden - GREAT!


Research

Skulle ha träffat pappa för middag idag, men det blev uppskjutet till imorgon istället. Han hade tydligen missat att det var EM-kval i fotboll ikväll som han ville se innan han åker till Italien på söndag, och den underbara dottern som jag är gick jag med på hans önskemål. Så imorgon klockan ett ska jag träffa honom vid plattan och följa med honom för att shoppa och senare äta middag. Ska bli mycket trevligt.

Prinsen sitter och spelar TV-spel, själv funderar jag på att se färdigt på Clash of the Titans som jag påbörjade tidigare. Senare ska jag göra lite research i Katarina Wennstams bok "En riktig våldtäktsman" som jag lånade på stadsbiblioteket idag.

Har även bokat tågbiljetter till Östersund i oktober, för ännu mer research. Ska bli riktigt kul. Måste dock kolla med Härnösands anstalt om man kanske har möjlighet att få lite rundtur däromkring.

Jag tror det kan bli bra det här.

John Ajvide Lindqvist..

Åh, jag önskar verkligen att jag hade John Ajvides förmåga att skriva!

Vet inte varför, men jag kom att tänka på honom så där upp och ner, helt utan anledning. Gick in på hans hemsida och tittade lite grann. Tänkte på hans böcker.

Och jag inser hur mycket hans sätt att skriva faktiskt inspirerar mig. Har nog aldrig insett det förut, men blotta tanken på honom väcker en sådan stark lust att skriva skräck att det kliar i mina fingrar.

Tänk vad häftigt det skulle vara om jag bara kunde sätta mig ner och skriva ihop en novell eller liknande, och faktiskt få till något i hans genre.

Övning ger färdighet..

1 september

Skola imorgon. Det ska bli kul. Jag börjar 13.00 på grund av att min lärare i textsamtalen är i Istanbul. Så jag börjar på eftermiddagen istället, och då är tanken att vi ska ha någon kvinna som heter Annica Wennström. Vet inte riktigt vem det är, men eftersom att temat är inställt på research så ska det bli intressant.

Har haft en himla trevlig helg med älsk. Får se vad den kommande helgen har att bjuda på. Måste komma igång ordentligt med skrivandet, men har inte hört något från Sören ännu. Förhoppningsvis så kanske han hör av sig i veckan. Eller i början på nästa vecka.

29 dagar kvar tills ETTÅRSDAGEN. Känns skrämmande overkligt. Men det ska bli himla mysigt. Har aldrig varit tillsammans med någon så här länge.

Kanske är det så att jag har turen med mig den här gången.

RSS 2.0