Sysslolös onsdag

Idag har jag verkligen inte gjort särskilt mycket. Jag har skrivit och läst och tittat på film; Avatar, Number 23, The Neverending Story. Nu gör jag inte heller särskilt mycket. Leker författare och har en liten nostalgi-tripp med Backstreet Boys. Kan inte fatta att jag fortfarande kan texterna!

Mamma fyller år på fredag, men eftersom att jag är i Stockholm så kan jag inte fira henne. Lite tråkigt kanske, men jag kan åtminstone ringa och säga grattis.

Morbror Niklas är här över natten också. Himla roligt att träffa honom. Har inte sett människan sedan julas. Jag har ju liksom varit här i Stockholm, och han i Norge. Och snart tar Lina studenten också. Undrar om det kanske kommer några andra släktingar hit då, som man inte har träffat på länge. Moster Ewa skulle vara roligt att träffa. Men det märks väl.

Imorgon är det dags att jobba igen. Har fortfarande ångest, utan att jag egentligen borde ha det. Men det ordnar sig nog.

Ännu en dag

Ännu en dag har snart passerat. Nu sitter jag på övervåningen i brist på annat att göra, med ett litet försök till att få någonting skrivet. Har jobbat idag. Gick väl så där. Jag fick åtminstone två sålda, så typ 70 spänn extra där. Annars var det mest lugnt. Var ytterst lite folk som svarade under den sista timmen, så det hände inte så mycket.

Imorgon tänker jag titta på film. Mina älskade kusiner har ju en himla massa filmer att välja bland, och eftersom att jag fortfarande har kvar förkylningen så tänker jag att en kopp te, ett skrivblock och en film kan göra susen.

Ludwig har jag inte hört så mycket ifrån. Pratade igår kväll och kom överens om att han skulle ringa mig idag. Och jag hoppas att han vet när han hade tänkt att komma hem, men känner jag honom rätt så lär han ju "inte ha haft tid" med det. Kan man sakna en person så här mycket? Och hur är det möjligt att han inte har tröttnat på mig än? Det känns lite ologiskt, på något sätt, att han inte är less. Men jag är ändå tacksam.

I helgen är det tydligen Eurovision, vilket innebär att det blir fest här. Och jag HATAR schlager och allt vad det innebär, så jag får se hur det går.


En lugn dag

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket. Har mest bara tagit det lugnt, umgåtts lite med Anja som hjälpte mig att packa upp lite i rummet. Börjar faktiskt få ordning där inne nu, och det känns skönt. Tror att det kan bli himla mysigt när det väl är färdigt.

Imorgon är det tid för lite jobb. Och på torsdag. Jag känner fortfarande den där obehagliga känslan av oro, trots att jag vet att jag inte har någonting att oroa mig för? Fattar inte riktigt varför. Det är ju helmysigt där! Eller är det jag som har gått och blivit kokobäng eller nåt?

För tillfället sitter jag med Anja. Vi säger inte så mycket, håller på med våra datorer. Jag väntar mest på att Ludde ska ringa, men det märks väl om han ens kommer ihåg det. Fick ett sms runt halv åtta om att han skulle ringa mig ikväll, men än så länge har jag inte hört ett ljud!

Undrar om jag får sova normalt den här natten åtminstone. Misslyckades inatt igen. Av någon skum anledning.

Mardrömmar

Jag har en sådan ångest för att sova. Efter mardrömmarna om Ludwig inatt så vill jag verkligen inte gå och lägga mig. Jag vågar liksom inte.

Och imorgon lär jag förmodligen vara ensam eftersom att ungarna ska iväg till skolan, och morbror och "moster" ska jobba. Och jag ska inte jobba förrän på tisdag. Måste boka upp mig på fler pass. Jag hoppas också att jag får något svar från Långholmen. Det skulle vara guld.


Nyinflyttad

Det känns märkligt, att sitta här i ett rum i Spånga. Hos mina kusiner. Men samtidigt känns det riktigt bra. Det känns som en ny början, som att det kommer att hjälpa mig att få någon ordning på mitt liv och allt som hör till. Det enda jag verkligen vill slippa just nu är uppackningen. Jag skjuter upp det, plockar ur lite grann och lägger i ordning, sedan gör jag något annat. Men det är skönt. Att kunna skifta med allt jag gör, att inte behöva sitta och packa upp i flera timmar. Det gör att jag på något sätt har någonting att göra hela tiden, och inte sitter helt sysslolös som jag har en tendens till att kunna göra.

Men jag är på riktigt bra humör, och det är en härlig känsla. Dock hade jag svårt att sova inatt. Kunde inte med det riktigt. Och värst av allt var att jag hade två mardrömmar, som båda handlade om Ludde. Den ena när han blev skjuten, och den andra när han helt plötsligt inte vill ha mig längre, utan sitter med någon tjej och håller hennes hand. Mitt framför ögonen på mig. Och det var nog värst. Jag vaknade och grät. Kunde liksom inte sluta, drömmen kändes så verklig och gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Så jag tvingade mig själv att somna om igen enbart för att få slippa mardrömmens kvardröjande känslor.

Så just nu vill jag bara att han ska komma hem. Avskyr att behöva ha den här rädslan inombords. Jag vill att han ska komma hem så att jag bara kan få ha honom intill mig igen. Så att han kan hålla min hand och säga att han älskar mig. Jag saknar honom så mycket!


Ny blogg!

Har kommit på idén att göra en blogg tillhörande denna, med syftet att den ska handla helt och hållet om mitt skrivande. Har precis lagt in ett första inlägg, om något jag har börjat på och som jag kanske kan göra någonting av. Om ni vill får ni väldigt gärna lämna kommentarer.

http://dragonsoul.blogg.se/skrivandet

Ingen bra dag

Det här är ingen bra dag. Tillbringade förmiddagen på sjukhuset och mådde pyton. Var så nära att bryta ihop och undrar fortfarande om det inte var ett mirakel att jag faktiskt lyckades hålla ihop mig själv. Slocknade ett par timmar när jag kom hem, var helt slut i hela kroppen. Ringde kronofogden när jag vaknade, and guess what? Jag har en betalningsanmärkning! Tror ni att jag är glad nu? Kan inte skaffa bostad själv på TRE ÅR! Men men... Jag får väl skylla mig själv, antar jag.

Imorgon flyttas det. Det är väl det enda jag kan se fram emot i alla fall. Pappa kommer hit runt ett och då tar vi mitt pick o pack och drar. Ska bli SÅÅÅ SKÖÖÖÖÖNT! Så det här blir alltså min sista natt i det här eländet. Sedan bor jag inte kvar här längre, och slipper den här skiten. Då kanske jag kan få ordning på mitt liv och mitt skrivande och allt annat som hör till. Sedan återstår bara Luddes hemkomst, vilket förhoppningsvis sker i slutet på nästa vecka. Då ska jag kidnappa honom och kela sönder honom. Saknar honom fruktansvärt mycket!

Nu ska jag spela lite Kungen och koppla av en stund. Har tagit en paus från packandet, som för övrigt snart är helt färdigt, och har ont i magen. Men det ska tydligen vara normalt efter operationen.

Ha en trevlig kväll.

Torsdag

Jag måste faktiskt erkänna att jag är mäkta imponerad över mig själv. Jobbet igår gick bra, fick fyra sålda (en mer än i måndags), och bara det är typ 120 spänn extra. Tackar man inte nej till direkt.

Om lite mindre än en timme ska jag tvätta. Och jag ska börja packa också tänkte jag. Försöka få ordning på så mycket som möjligt tills på lördag när pappa ska hjälpa mig att flytta. Ska bli roligt att få flytta till Spånga, ser verkligen fram emot det.

(Förhoppningsvis så kan Ludde rädda mig från den där schlagerfesten som de tänker ha nästa helg. Jag HATAR schlager!)

Lite bilder från Rom.








Onsdag

Umgicks lite med Sofia igår, vilket var både mysigt och välbehövligt. Fick mig att känna mig mindre ensam, och distraherade mig från alla förbjudna tankar.

För tillfället så ligger jag i sängen och skriver lite. Tänker att det är bäst att passa på nu när jag har motivationen igen. Men det blir inte långvarigt, börjar jobba halv sex. Känns skönt att ha ett jobb att gå till. Särskilt när jag trivs (som det känns nu åtminstone). Det är ett bra sätt att få tänka på någonting annat. Det är dessutom inte många timmar som jag ska vara där heller. Slutar nio, så jag är väl hemma strax efter tio igen.

Imorgon vet jag inte vad som dyker upp. Jag har tvättid från halv ett, och därefter är det mer eller mindre packning som ska tas om hand. Så att det mesta är klart på lördag, så att det bara är att flytta sakerna. Jag är så arg på den här människan just nu. Försöker hela tiden snika cigg och pengar. Nu menar han att han aldrig sa att jag slapp betala för juni, utan att jag visst ska göra det, och hänvisar till det så kallade "kontraktet". När han faktiskt sa att jag slapp bara jag betalade för maj, vilket jag har gjort.

Nej, han ska inte komma undan. Verkligen inte. Men vet inte om jag orkar hålla skenet uppe tills på lördag. Det märks väl.


Första dagen

Första dagen på Ordfront är nu avklarad, och hör o häpna: jag är VID LIV.
(Trodde faktiskt att jag skulle dö av nervositet och tristess, men det var roligare än jag trodde och inte alls så hemskt och läskigt som jag var inställd på)

Resten av kvällen blir till att ta det lugnt. Jag fattar fortfarande inte att jag klev upp halv nio imorse, så jag kommer nog i sängs rätt hyfsat i tid. Har fått lov att kidnappa hit Sofia imorgon, och ska inte tillbaka till jobbet förrän på onsdag igen. Var rätt fullbokat den här veckan.

Har fortfarande någon slags skrivkramp som jag inte förstår mig på. Vet inte vad det beror på, men jag får inte fram någonting som jag faktiskt kan tänka mig att lägga upp på poeter eller sockerdricka. Eller ens visa för någon. Är helt olikt mig, men det ska väl hända mig också, antar jag.

Sol, sol, stråååålande sol

God morgon.

Och där försvann det jag tänkte skriva. Jävla typiskt. Men men.. Jag är i alla fall uppe tidigt. Pojken ringde aldrig igår när han sa att han skulle ringa, så jag är lite sur på honom för det. Somnade rätt fort, var riktigt trött igår.

Och idag har förkylningen åter igen blivit värre. Täppt i näsan, och jag hittar inte min Otrivin, vilket är något frustrerande! Ska iväg till Ordfront senare idag, och skulle faktiskt uppskatta om jag kunde andas när jag kommer dit. Är lite nervös för hur det kommer att gå, när jag ska ringa och han ska sitta och lyssna på mig. Jag har gjort det förut, men nu känns det bara läskigt. Kanske för att det är en helt annan stad, en helt annan verklighet. Jag vet inte.

Jag undrar när Ludde kommer hem? Förmodligen inte än på ett bra tag. Tragiskt. Det är tråkigt att vara hemma när han inte är här. Skulle ha underlättat om jag hade stannat kvar i Rom några dagar till, men icke. Fast jag är ändå tacksam för de dagar jag fick vara där.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad, äta frukost och göra i ordning lite te. Sedan: SKRIVA!

Home Sweet Home

Så var man hemma i Sverige igen. Efter en helg bland skrattretande italienare. Har aldrig mött några som verkar vara så rädda för regn som dessa. Nästan alla gick med paraplyer när det var så lite regn att det inte var värt att kallas för duggregn. Så otroligt skrattretande, och jävligt irriterande med alla dessa paraplyförsäljare överallt. Men annars så var det väldigt trivsamt. Hotellet var ju lite udda dock, men snyggt och fräscht. Är riktigt nöjd med resan.

Ludde är i Skåne. For igår och kommer troligtvis inte komma hem till Sthlm igen förrän om två veckor. Och jag ska till sjukhuset på fredag, flytta till Spånga på lördag. Imorgon börjar jag min första dag på Ordfront också, vilket ska bli intressant.

Annars i övrigt händer det inte mycket. Blir en lugn kväll för mig, är måttligt trött och dessutom på dåligt humör. Saknar älskling, och alla vänner som jag träffade i Uppsala i torsdags.

Biljetter färdiga

Biljetterna till Uppsala är avklarade, tack vare min älskade Sofia!

Ikväll åker jag till Ludde och får äntligen kramas med honom. På fredag morgon påbörjar färden mot vackra Rom. Känns lite overkligt. Kommer hem på söndag eftermiddag. På måndag börjar min första dag på Ordfront. Är riktigt nervös måste jag säga. Vet inte riktigt hur det kommer att gå, men jag hoppas på det bästa.

Och jag hoppas, HOPPAS att jag får jobbet på Långholmen.

Nu blir det mer läsning av sista Twilight-boken, med morötter som tilltugg.

Frustration & ångest!

Ångest, ångest, ångest! All denna jävla ångest tröttar ut mig något enormt! Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Här hemma händer inte ett skit. Har varit på intervju på Ordfront, och jag börjar på måndag. Det är sannerligen inget jobb som jag kan leva på, men jag tjänar åtminstone några pengar på det, och lite är bättre än ingenting.

Men just nu känner jag bara en hopplöshet som påminner mig om allt som pågick för bara ett par månader sedan. Det känns som att riva upp en massa sår som faktiskt hade börjat läka. Så nu vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag har varit ifrån Ludde i två dagar nu (mycket frustrerande dagar, måste jag säga), och får inte träffa honom förrän på onsdag. TROTS att jag åker till pappa på torsdag för att sedan åka till Rom på fredag. TROTS att Ludde åker till Skåne på lördagen och kommer att bli borta i typ två veckor. TROTS att jag kommer att behöva mycket stöd från honom nästa vecka när jag ska till sjukhuset och drabbas av panik och ångest och allt vad fan det nu är. Kort sagt, jag kommer INTE att må bra.

Varför känns det som att jag bara möter på en massa motgångar hela tiden? Har jag inte gått igenom tillräckligt?

Ordfront

Om mindre än en timme ska jag bege mig in till Söder och gå på möte på Ordfront. Det skulle inte ta så lång tid tydligen, kanske 20-30 minuter. Men jag är nervös. Känner mig lite illa till mods över arbetsuppgifterna, men det känns ändå som en bättre grej än att försöka sälja tidningar. Dessutom kan det åtminstone ge mig någon slags inkomst att leva på, istället för att mina föräldrar ska behöva utsättas mer för det än de redan gör. Jag hoppas också att Långholmen hör av sig.

Att vinna 60000 skulle verkligen inte sitta fel just nu.

Jag funderar på att skapa en ny blogg. Med inriktning på det jag skriver och det jag ritar. I hopp om att det kanske kan inspirera andra. Men hur många skulle läsa? Och hur skulle jag "ge reklam" för den? Via den här? Facebook?

Det ordnar sig säkert. Just nu är jag mest nervös för Ordfront, plus det faktum att jag har ont i magen. Oroväckande, även om det är normalt.

Saknar min älskade Ludde. Har bara legat och sträckläst den tredje Twilight-boken idag. I brist på annat att göra, i brist på motivation till att skriva. Jag har liksom inte haft någon ork till någonting. Det blir nog bättre till veckan, med Wik och Rom och allt det där. Men jag oroar mig ändå. Ludde följer med mig till Wik på torsdag, men efter det får jag inte träffa honom på typ två veckor. Och jag längtar inte.

Jag undrar hur Lovisa klarar sig utan sin pojke, som faktiskt är i Japan och ska vara borta ännu längre?

Det går inte att förstå

Hur gör man för att lära sig att acceptera en betydelsefull persons bortgång? Varför gör det så ont, efter snart 7 månader? Borde jag inte ha funnit någon slags... frid/acceptans/förståelse? Det känns fortfarande ofattbart. Han skulle inte dö, inte han. Jag kunde aldrig tänka tanken och vill inte tänka den heller, men ändå blev det så. Och varför då? Hur många är det inte som sörjer?

Jag fattar bara inte, hur mycket jag än försöker. Det går bara inte.


Söndag

Idag är en sådan där långsam dag. När allt bara känns så meningslöst tråkigt och gör mig frustrerad när jag inte har något vettigt att göra. Jag skulle kunna titta på film, men de jag har är jag så trött på. Jag skulle också kunna läsa, eller skriva, men känner ingen motivation eller ork till något av det. En promenad hade varit underbart, om det hade varit bättre väder.

Jag tror det mesta beror på att jag längtar så mycket tills jag får flytta ut till Spånga. Men det är två veckor tills dess, och då är förmodligen Ludde i Skåne dessutom. Han åker ner när jag är i Rom, vilket innebär att han kommer att vara borta när jag kommer hem. Känns... inte alls bra, faktiskt.

Tänker lite på novelltävlingen också. Skulle jag, mot all förmodan, vinna deras 60000 kronor skulle jag ha skickat pappa och Karin utomlands, tagit med Ludwig på Spaweekend till Loka Brunn, och hittat på någonting till mamma. Men det är väl föga troligt att jag vinner den tävlingen, men jag ska nog göra mitt bästa. Jag kommer att sitta och peta med den hela sommaren.

Längtar tills Göteborg i höst också. Årsdagen med Ludwig. Känns som att nästa år kommer att innehålla massor med spännande saker.


Spånga

Idag har det hänt grejer! Med en kombinerad blandning av pappa och Ludde har jag nu flyttat över några saker till Spånga. Rummet jag ska få låna är hur mysigt som helst, och det ska bli så fantastiskt skönt att få bo hos folk som jag känner mig trygg med och som jag vet att jag kan lita på. (Dock så litar jag inte på deras fester och allt folk som fyller upp typ varenda vrå i huset)

Ikväll blir det en tidig kväll. Är trött som fan. Och har ingen direkt motivation till att göra någonting heller. Har varit hos Ludde de senaste två dagarna, så nu är jag ensam och känner mig lite... rastlös kanske, men det känns inte som riktigt rätt ord.

Och torsdag nästa vecka blir det Wik! Dagen därpå ROM!! Som jag ser fram emot det! (Om det nu blir av, med tanke på oroväckande askmoln)

Sista dagen

Sista skoldagen var idag.

Och vad ska jag säga? Det känns konstigt. Det känns inte alls som att det var sista dagen, att vi nu ska få vänta i fyra månader innan det börjar igen. Det känns faktiskt... läskigt.

Men det har ändå varit lyckat. Vi fick femton minuter på oss att skriva så dåligt som möjligt (vilket jag tydligen misslyckades med). Sedan gick vi till Wayne's Coffee på Sveavägen och åt lunch. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Några av oss gick vidare och umgicks ett par timmar hemma hos Lovisa. Förutom att jag var trött som ett as var det faktiskt inte så farligt. Bara det att jag blev riktigt rastlös och fick huvudvärk.

Nu när skolan är avklarad väntar allting annat. Jag hoppas att det går bra på Ordfront på måndag.


Natten till tisdag - sömnlöst värre

Tisdagar - jag tycker verkligen inte om tisdagar. Åtminstone inte nätterna som skiftar från måndag till tisdag. Är så märkligt, men av någon outgrundlig anledning så sover jag überdåligt dessa gånger. Inatt låg jag sömnlös och somnade inte förrän vid sju imorse. Och det är INTE BRA!

Imorgon är den sista skoldagen. Åh, det känns så... ja, jag vet inte. Det känns som att tiden har försvunnit helt, dragits undan för mina fötter, likt en matta. Och jobb är osäkert fortfarande. Men jag hoppas, hoppas. Brorsan har inte hört av sig, men tänkte skicka ett sms imorgon och fråga.

I helgen blir det till att flytta över lite grejer till Spånga. Känns spännande. För att inte tala om hur mycket jag längtar tills jag slipper denna påträngande människa som jag bor hos. Ska bli SÅ SKÖNT!

Nästa vecka blir det Rom. Och då åker dessutom Ludwig hem till Skåne i två veckor - JAG VILL INTE!! Sedan får vi se vad som händer. Har i alla fall köpt en ny skrivbok där jag ska samla ALLT som har med min roman att göra, som jag för övrigt har jobbat mycket med under kvällen.

Nu ska jag strax sova. Eller ja, hoppas på att jag faktiskt kan sova i alla fall. Vill inte missa morgondagen.

Myshelg

Sista skolveckan nu då. Känns väldigt skumt. Har ju vant mig vid att det är lektioner måndagar, tisdagar och onsdagar. Det kommer inte kännas så lite fel när jag vaknar nästa måndag och inser att jag inte ska till skolan.

Helgen har varit mysig. For till Vallentuna och tittade på brasan med Ludwig. Stod inte så värst länge, men nog tappade jag humöret över det där fördömda fackeltåget. Fel att bara tända brasan istället för att vänta in folk som inte vet hur man kommer i tid?! Resten av kvällen blev mys hemma hos älskling med film och en MASSA onyttigheter. Känns också lite skumt, att vi har varit i lag i 7 månader. Mitt längsta förhållande är 10 månader, och med Ludwig har jag inte ens bråkat. Fascinerande.

I övrigt är jag helt sönderstressad inombords. Har panik och mår bara skit just nu. Jag hoppas bara att det inte varar alltför länge.


RSS 2.0