Det könsneutrala ordet "hen"

Jag satt på tunnelbanan häromdagen och läste på en affish som gjorde reklam för Boule Bar. Och nästan längst ner på affischen såg jag ordet "hen" och insåg hur mycket jag faktiskt avskyr det ordet. Jag trodde inte att jag kunde bli så upprörd över ett ord, men det blev jag faktiskt.

"Hen" har skapats för att det ska vara könsneutralt. Jag tycker att det är otroligt överdrivet. Måste det bli en så stor grej av det? Okej, jag kan hålla med om att vi ska ha ett jämställt samhälle, absolut, men att det ska bli könsneutralt? Var är världen på väg? Det känns inte riktigt som jag hänger med. Går det så dåligt med jämställdheten att vi nu måste göra alla könsneutrala? För det vill inte jag bli inbegripen i. Att någon skulle se mig som en "hen" eller använda det ordet så att det inbegriper mig - jag ser det som en personlig förolämpning. JAG HAR ETT KÖN - JAG ÄR EN KVINNA! Eller har jag missat något? Har jag en penis undanstoppad bland mina blygdläppar?

I min värld finns det inget mellanting mellan könen. Vi är människor, javisst. Men precis som djuren har vi olika kön. Eller ska vi könsneutralisera dem också när vi ändå håller på? Vi tillhör ju gruppen däggdjur, så jag förstår inte hur det skulle vara någon skillnad(?).

Det går ju också att använda ordet "vederbörande" ifall man nu vill ha det könsneutralt. Eller är det ingen som har hört talas om det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0