Jämtland.

Resan upp hit gick bra. Det var inga problem med flyget eller att ta sig till Arlanda. Och min fina kusin Isa hämtade mig på flygplatsen. Gav mig en hjärtinfarkt också. Haha.

Mamma jobbar och jag har suttit och skrivit på mina noveller. Två stycken är mer eller mindre färdiga, men jag har insett att jag har MYCKET att göra med resten. Men det ordnar sig.

Imorgon blir det Östersund då min kusin tar studenten. Så en heldag inne i stan, och jag hoppas på att jag kanske springer på någon jag känner.

Ska planera in trevliga kvällar med andra vänner framöver också.

Min läkningsprocess har tagit sin början.

En helg med strul.

Kan inte direkt påstå att helgen har varit tråkig i alla fall. Drog ut med Pether, hans flickvän och hennes kusin. Tyvärr till en krog som bestod av småtjejer och killar i artonårsåldern. Och där börjar såklart Pether och hans flickvän att bråka som fan. Och det tar en evighet innan jag lyckas få med mig honom ut därifrån. Halv fem på lördagsmorgonen får han ett sms från en kollega om att han måste hoppa in och jobba. Så han jobbar hela dagen. På grund av en idiot som inte kan bete sig.

På lördag lyckas hans inneboende få med sig min påse med kläder och allt annat som jag hade med mig. Tog ett tag, men till slut fick jag tillbaka det, så det är jag glad för.

Igår beställde Pether pizza på ett ställe som hade utkörning. Får ett samtal senare där de säger att deras bil inte fungerar och att han måste lösa det på något annat sätt. WTF!?! Mitt tåg hem till Stockholm gick 18.06. När vi kommer dit hinner jag bara springa innan jag ser hur tåget åker iväg. Så jag kom hem för typ en timme sedan.

Så nog har helgen varit strulig som fan, men jag har mått RIKTIGT BRA av att få komma bort. Ikväll åker jag iväg igen, och den här gången till Östersund för en vecka eller två.


Klassträff.

Tillbringade ett par timmar på Mosebacke igår med några från klassen. Drack lite cider. Pratade. Umgicks. Det var riktigt trevligt. Och vi hade tur med vädret dessutom. Sedan drog några iväg till någon soulklubb. Jag blev så trött att jag drog hem istället. Åker ju iväg till Örebro om ett par timmar, så jag ville komma hem i tid så jag inte sov bort hela dagen.

Så jag måste göra mig i ordning, packa och göra allt klart. Skönt att jag bokade biljetten från Sundbyberg också. Slipper jag åka ända in till Centralen.


Vissa dagar är bättre än andra.

Det har varit lättare att andas idag. Alltid något.

Sedan om det beror på att saker och ting känns bättre är någonting helt annat. Men jag gissar att det mestadels beror på resan till Örebro över helgen och sedan Östersund på måndag. Blir en väldigt massa farande, men det får det vara värt. Så länge jag kan få lite miljöombyte och en chans att få komma bort lite. Kanske hitta någon slags läkningsprocess.

Imorgon är det klassträff. Vet dock inte om jag ska gå på det, men det lutar åt det hållet. Hoppas bara att det blir bra väder så man kan vara utomhus. Idag har vädret bara haft humörsvängningar hela dagen; solregnsolregn.

Gun fyller år idag, mamma fyller år på lördag, och Joel på måndag.

På söndag är det dessutom Morsdag.


Örebro och Östersund.

Örebro på fredag. Kommer hem på söndag. Längtar som tusan.

På måndag drar jag vidare till Östersund. Vet inte hur länge jag blir borta, men nån vecka eller så tror jag.

Behöver få komma bort härifrån ett tag nu.


Uppsala.

Kom hem för kanske en kvart sedan. Har tillbringat mer eller mindre hela kvällen borta i Uppsala. Träffat en massa, massa fina människor. Umgåtts. Haft riktigt trevligt.

Nu tänkte jag däremot gå och sova. Är ruskigt trött. Imorgon ska jag faktiskt sätta mig ner och skriva. Har varit dåligt med det de senaste dagarna.


TJEJKVÄLL

Nu bär det snart av mot Hägerstensåsen och en tjejkväll med världens bästa kusin. Det ska bli så oerhört skönt att få sätta sig ner, dricka vin och bara snacka en massa skit. Kolla på bra filmer. Ska bli underbart att få ägna kvällen åt att hata manligt kön!

L är ett jävla praktsvin! Den person jag kände tidigare är som bortblåst.

Torsdag.

Tog en sväng ut till Kallhäll och träffade Lars igår. Fick för mig att han bodde i Jakobsberg först så jag klev av där och villade runt en stund. Innan jag ringde honom och fick veta att jag klivit av en hållplats för tidigt. Haha. Så det kan bli ibland.

Imorgon väntar tjejkväll i Hägerstensåsen. På lördag en tur ut till Uppsala. Nästa helg blir en resa ner till Örebro, som jag för övrigt ser väldigt mycket fram emot. Saknar både Pether och Affe.

Och idag blir det färgning av mitt hår. Ska bli så oerhört skönt att slippa den fula utväxten!


Planering och ännu mer planering.

Jag har precis insett att jag nog måste införskaffa en kalender. Så att jag kan hålla reda på saker och ting. Nu händer det så mycket den här veckan att jag knappt hinner med. Joel är i Uppsala, ska träffa Lögnhalsen tillsammans med Pelle på fredag. Ronny kommer ner imorgon. Ska ha tjejkväll med finaste Anja på fredag kväll till lördag. Sedan ska jag till Uppsala på lördag och söndag är osäker än så länge.

Och det känns som att jag planerar och planerar och får ändå ingen riktig ordning på saker och ting. Så jag måste införskaffa mig en jävla kalender så att jag kan hålla reda på allt.

Förhoppningsvis så ska jag ha myskväll med Momo idag. En massa prat, kramar och vin. Beroende på hur det kommer att bli med hans möte och allt vad det nu är. Och hur sent det blir.

Pappa är i New York nu också. Så jag ska låna hans lägenhet imorgon och på fredag. Mest på grund av badkaret, eftersom att det inte finns något här i Spånga.

Hoppas även på att Robert ska höra av sig under helgen.

Färgning.

Har köpt hårfärg idag. Rougenoir. Så imorgon blir det förhoppningsvis färgning. Något som borde ha gjorts för länge sedan egentligen. Utväxten ser ju för jävlig ut.

Ska ta det lugnt här hemma ikväll. Är riktigt trött idag, av någon outgrundlig anledning.

I slutet på veckan blir det tjejkväll med världens finaste Anja. Och så ska jag få hit Joel och Sofia något också.

Har även köpt med mig ett nytt skrivblock också. Mina är nästan slut.

VM-FINAL..........

Har precis tittat på VM-finalen i hockey mellan Sverige och Finland. Och vi fick så jävla mycket STRYK att det är pinsamt. 6-1, vad fan är det om egentligen? Och de sista målen ramlade ju bara in. Sverige gav upp redan när Finland gjorde 2-1. Och jag fattar inte. Varför ger man upp istället för att kämpa?! SÅ JÄVLA ONÖDIGT! Särskilt som de faktiskt kom till final det här året, men efter kvällens match så måste jag fan ifrågasätta det hela. Sverige är fan inte värda att vara med i final om de inte kan kämpa! Man slappnar inte av efter att ha gjort det första målet i andra perioden. Det gör man bara inte! Och man ger inte upp heller! JÄVLA IDIOTER!!!!! Så jävla sur jag är nu.

... fast någonstans så ska man väl vara tacksam för att de fick silver åtminstone, men det är OERHÖRT SVÅRT!


Återgå till mitt gamla jag.

Har nu bestämt mig. Jag ska återgå till mitt gamla jag och inte tillåta känslor.

Uppskjuten filmkväll.

Sitter och väntar på att L ska komma hit. Filmkvällen blev uppskjuten till idag istället. Blev alldeles för sent igår.

Fick pengar från dagarna jag jobbade på SMC. Känns riktigt skönt.

Har även fått några OERHÖRT oroväckande nyheter också. Känner mig kluven. Vanmäktig. Vill göra och säga massor, men vet inte i vilken ände jag ska börja i. Vet inte alls hur jag ska göra för att få henne att lyssna och förstå. Vet inte ens hur hon själv tänker.

Livet är sannerligen inte lätt.

Filmkväll.

Har ägnat några timmar åt skrivande idag. Sitter för tillfället och lyssnar på Bryan Adams. Tänkte ta mig en avslappnade stund åt att se på Trollkarlens lärling med Nicholas Cage.

Det är väl tänkt att jag ska ha filmkväll med L idag. Har jagat Pelle också, men han var uppbokad hela kvällen och hela veckan. Men det går ändå. Bara L inte får för sig att bestämma annat, som han har haft en tendens till att göra den senaste tiden.

Inte lika varmt idag, men det är ändå skönt ute.

Längtar tills sommaren kommer på riktigt.

ÄNTLIGEN!

Har ÄNTLIGEN fått mitt pass! Åkte dit idag och hämtade ut det. Fattar dock inte varför de inte hörde av sig till mig. Hade varit trevligt om jag hade kunnat få det tidigare. Fast det spelar ingen roll nu, nu har jag det åtminstone.

Och hur VARMT är det inte ute?! Håller på att smälta bort. Ännu värre var det att sitta på pendeltåget och bara känna hur svettig jag var i nacken. Usch.

Har fortfarande inte hört ett ljud från L som lovade att höra av sig när han visste mer om huruvida han skulle jobba imorgon eller på fredag. I värsta fall får jag väl ringa människan, men det ska nog inte behöva "gå så långt" tror jag. Han brukar höra av sig.

Har pratat med Jonas nu på eftermiddagen, och blivit så sjukt sugen på att läsa Litteraturvetenskap.

Men kommer jag in på Kulturvetarprogrammet så kommer jag tacka ja såklart.

Önskar bara att jag kunde få veta NU. Och inte om två månader.

Tråkig dag.

Inget sms från polisen om mitt pass idag HELLER. Fattar inte vad de håller på med, så imorgon ska jag gå dit och se vad det är som tar sådan tid.

Har haft en riktigt TRÅKIG dag idag. Har mest bara legat lealös i soffan och försökt kolla på film som inte har funkat det heller. Har varit så trött och så otroligt rastlös att jag undrat om dagen skulle ta slut. Så nu väntar jag bara på att min fina kusin ska bli klar i badrummet någon gång så jag kan få göra mig i ordning och lägga mig och läsa en stund innan jag somnar.

Hoppas på att det sker någon slags förbättring på ögoninflammationen. Det varken kliar eller gör ont längre. Det är bara på morgonen som det är jobbigt. Och det är väl alltid något. Men jag skulle helst bli av med det helt.

Det får vara nog nu.

Promenad i solen.

Jag trotsade min förkylning och passade på att ta en promenad i vårsolen idag. Må ju vara ute när det är så varmt och skönt ute. Och sedan om jag är förkyld, det bryr jag mig inte om, så länge jag får känna solen mot huden.

Så fan ta dig, jävla förkylning! DU SKA DÖ!

Hoppas på filmkväll i veckan. Får se om jag kanske kan arrangera någon form av skrivdag snart också. Måste ju hålla kontakten med mina klasskamrater. Hålla det gemensamma intresset uppe.

Imorgon ska jag fortsätta ta det lugnt. Leta jobb. As usual.


Feber..

Nu har febern kommit också.

Jag undrar hur länge jag måste stå ut med det här. Ögonen har ju gått och blivit så oerhört röda nu. Gun tyckte imorse att jag borde gå till någon läkare och kolla upp. Jag tycker ju att jag har varit noga med att hålla det rent överallt. Torka av saker. Men nej då. Ögoninflammationen ska tydligen vara så otroligt smittsamt att den sätter sig fan överallt. Och vägrar ge med sig. Jag undrar vad den får ut på att bete sig så här.

Ska ta det lugnt nu i veckan. Leta jobb som vanligt. Skriva. Försöka bli frisk.

Har varit så mycket sängliggandes nu att jag är trött på det. Vansinnigt trött faktiskt.


Hoping for a better day.

Bävar för att behöva gå och sova. Eftersom att jag vet att jag kommer att vakna flera gånger inatt med igentäppt näsa och igenklistrade ögon. Usch. Bara tanken ger mig ångest.

Men samtidigt så tänker jag att det knappast blir bättre av att jag sitter uppe. Jag är redan sjukt trött och vill ingenting hellre än att få krypa ner i sängen och sova. Påbörja en ny dag som förhoppningsvis för mig närmare den dagen då jag är frisk och kan sova normalt igen.

Måste ju dessutom söka jobb. Tänkte att jag skulle gå runt och lämna CV, men hur kul är det när jag mår som jag gör? Och vem vill hälsa på en människa som är sjuk och egentligen borde ligga till sängs?

Hoppas, HOPPAS att morgondagen blir lättare. Mina ögon är alldeles röda. Har det jobbigt med att andas. VILLINTEVILLINTEVILLINTEVILLINTE MER NU!!


When you're gone.

Kan inte fatta att det är slut nu. Att skolan är färdig och att det inte blir någon komma tillbaka i höst. Tiden som man fick till att skriva finns inte längre. Nu måste man hitta den själv. Inte för att det kommer att bli något större problem med det för min del, men ändå.

Festen var galet kul. Middag, alkohol och en massa sjungande och dansande. En jävla massa uppmärksamhet åt en påfågel utomhus också. Som fällde upp sina fjädrar och var så förbannat vacker.

Klev nyss upp. Borde egentligen sova kan jag tycka. Är i stort behov av cigg och morötter. Min förkylning har för övrigt blivit värre. Kommer nog bryta ut snart. Har redan problem med att sova på grund av täppan. IGEN.

Ögoninflammationen har inte heller gett med sig ännu, och det är INTE OKEJ att bli attackerad av två sjukdomar!

6 maj.

Det är fredagen den 6 maj 2011. Det är sista dagen på Skrivarakademin, och jag är hemma IGEN. På grund av allt jävelskap som inte vill lämna mig ifred. BLIR TOKIG PÅ DET HÄR!

Morgonen har varit värre än någon annan morgon jag tidigare upplevt. Vaknar upp och kan inte öppna ögonen ALLS. Måste liksom treva mig fram till badrummet för att kunna tvätta ögonen, och först DÅ - efter mycket om och med - kunna se igen.

Hur länge ska det här hålla på egentligen? Har ju bråkat med mig i ett par dagar nu. Borde det inte vara färdigt?

Måste ringa mamma. Och skriva en stund. Försöka åtminstone. Ska se igenom texterna jag fått respons på.


Porträttet av Fager.

Så har Fager fått sitt porträtt. Som jag visar här. Jag tyckte väldigt mycket om hans reaktion. Oförglömligt.



Är för övrigt hemma idag och tar det lugnt. Skriver lite. Försöker vila för att förhoppningsvis bli tillräckligt frisk för att orka hela dagen/kvällen imorgon.

Ska se lite Astrid Lindgren också. Bara för att det är så mycket nostalgi.

Givande textsamtal.

Hemkommen från ett väldigt givande textsamtal. Fanns kanske inte så mycket att säga, men jag insåg i alla fall att jag hade tänkt rätt när det gällde att bygga ut och skapa mer "aningar". Så det är skönt. Då har jag åtminstone inte blivit helt blind av den här idiotiska inflammationen.

Förkylningen bråkar med mig också. Även om den inte har brutit ut helt och hållet så är det på gång. Igelkotten är ju tillbaka, och det säger väl ändå något? Hoppas bara att det inte blir värre imorgon. Har ju bara två skoldagar kvar, och jag har liksom ingen lust att ligga hemma då.

Ska få i mig lite mat. Sedan ska jag iväg till Medborgarplatsen och gå och lyssna på skräckmästarnas mästare.

Spridit sig.

OCH TRO PÅ FAN ATT DET HAR SPRIDIT SIG TILL DET ANDRA ÖGAT!! GAH! Kommer hinna bli galen innan allt det här är över...

Har precis duschat. Ska bege mig mot skolan och ett extra textsamtal om någon timme.

Ikväll blir det biblioteket på Medborgarplatsen för att lyssna på Fager som ska prata om skräck och Lovecraft. Ska bli intressant.

Halsen har börjat jävlas igen. Den skållade igelkotten är tillbaka. Hoppas att det är bättre imorgon.


Från ett öga till två ögon

Inte helt hundra. Men inatt sov jag åtminstone ganska hyfsat. Vaknade visserligen vid fyra, men jag frös i alla fall inte, och det är alltid något.

Ögoninflammationen är nog på väg att sprida sig till mitt andra öga. Åtminstone känns det så. Inte kul.

Halsen känns lite bättre. Den skållade igelkotten har nog gått och lagt sig och lämnat mig ifred nu. Drack ändå lite te nu på morgonen, utifall att.

Ska passa på att skriva mer idag. Nu när jag ändå tycks "ha fått upp farten". Har skickat en omarbetning på en av dem till Fager. Får se vad han säger. Om den har blivit bättre eller om den fortfarande känns lika stel som innan. Jag hoppas inte det. För det kändes inte lika stelt och jobbigt att skriva den. Snarare lättare, på något sätt.

Måste lära mig att utveckla mina texter. Är ganska duktig på att beskriva det jag ser. Betrakta.

Har ännu svårare för att faktiskt "röra på mig" i texterna. Men det ska det bli ändring på.

Så det är väl egentligen fördelen med att vara sjuk; jag kan passa på att skriva.

Ögoninflammation

Jag är TRÖTT SOM ETT JÄVLA AS, men jag bävar för att behöva gå och lägga mig. Vill inte behöva vakna upp mitt i natten av att jag fryser. Eller att jag har så ont i halsen att det känns som att skallen ska explodera. För att inte tala om det där äckliga gula som rinner ur ögat! Hatar när det klistrar igen hela ögat och jag kan riktigt höra hur det låter när jag försöker öppna det. Usch. Vill sova en hel natt utan några besvär som ska irritera mig. Men det lär väl knappast hända. Hoppas bara inte att jag ska behöva stå ut med en förkylning också.....

Sjuk?

Undrar om jag håller på att bli sjuk. Är det så, så är det verkligen fel vecka för det.

Vaknade tre inatt av att jag frös. Trots att det inte är särskilt kallt i rummet. Så jag fick lägga ett täcke ovanpå det jag redan hade. Sedan låg jag där en bra stund och huttrade. Fattar inte vad det beror på. Vid sextiden vaknade jag igen. Och då hade jag så ont i halsen att det gjorde ont i huvudet när jag svalde. Och det rann från mitt högra öga. Något gult äckel som förmodligen inte borde rinna. Och det gjorde det när jag vaknade vid elva också. Så jag fattar inte vad det är som pågår. När jag kollar i spegeln ser det ögat missbildat ut. Är det någon slags allergi kanske? Jag vet inte. Det borde jag väl ha märkt i så fall?

Så idag ska jag ta det lugnt och skriva om en av mina texter. Och jag ska dricka te. Läsa.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre, för jag har inte tid att vara sjuk den här veckan.

1 maj

Ny månad, och våren står fortfarande kvar. Men det har blivit betydligt kallare ute idag.

Blir bara hemma idag. Känns skönt. Har suttit och läst respons av Fager och diskuterat lite om mina noveller. Känns bra.

Ska se om jag kanske kan ha någon filmkväll med L någon av de närmsta dagarna. Var länge sedan nu, så jag kan väl tycka att det kanske är på tiden.

Pratade med Jonas igår också. Kan bara säga att han är en jävla skada, haha.


Uppsala.

Ååååh, jag blir bara så förbannat jävla trött på allt vad kungligt bröllop innebär! Har hört om det överallt hela tiden de senaste dagarna och det driver mig till vansinne. Är så otroligt jävla less. Det är som att ingenting annat existerar. Usch.

Kom hem från Uppsala för en timme sedan. Stått inträngd på ett knökfullt jävla tåg som gjort mig tokig. Men har annars haft riktigt trevligt, så nu ska jag strax krypa ner i sängen och sova. Är ruskigt trött. Har dessutom en huvudvärk till råga på allt också. Fan. Inte bra alls.

Imorgon ska jag STANNA HEMMA och ta det lugnt. Måste skriva också. Har precis läst respons från handledare. Så nu sitter jag och myser och verkligen längtar efter att få göra det bättre.


RSS 2.0