Kreativt skrivande

Stannade hemma idag. Fick migrän imorse och det är inte förrän nu som den har börjat släppa. Lite synd att jag skulle åka på det när det är så mycket intressant som händer på de här miniseminarierna. Men det kan inte hjälpas. Förhoppningsvis så blir det bättre nästa vecka.

Jag funderar på att söka till Kreativt skrivande på distans på Kristianstads högskola. Det var Sofia som tipsade mig om det, och trots att det är för sent att ansöka kan man tydligen göra det nu. På det sättet kanske jag kan få pengar från CSN också, eftersom att det ändå är en högskola det är frågan om. Jag kan åtminstoen hoppas.

Nu sitter jag mest och väntar på att Ludwig ska komma hit från skolan. Han slutar väl omkring halv fyra och åker hit efter det. Filmkväll ikväll tror jag det blir (som vanligt), men jag vet inte riktigt vad vi ska se för filmer.



Trött

Usch. Nu är jag riktigt trött. Ska snart krypa ner i sängen tänkte jag, försöka få någon bukt på sömnen som aldrig vill bete sig. Bara när jag sover med Ludde.

Imorgon väntar en hel dag med miniseminarium. Så imorgon är det dags för Sandra & Emilia. Nästa fredag är det min tur. Ser fram emot det. Ska bli sjukt intressant.

Mys imorgon kväll med älsk. Resten av helgen är och förblir oplanerad. Sofia tyckte att jag skulle följa med till Falun, men jag har inte råd att ta mig till Uppsala eftersom att tåget går därifrån, och inte heller har jag lust att åka dit för att hinna med ett tåg som går 10.27. Eller när det nu var. Så det får bli någon annan gång i framtiden istället. Tycker inte om att bara rusa iväg på saker så där utan vidare.


Uttråkad

Onsdagar är som söndagar. SÅ JÄVLA TRÅKIGA! Har skrivit idag. Läst. Tagit en promenad i det här vidriga vädret och nästa blåst iväg till Kina till på köpet.

Nej, usch. Det här är en dag när man ska sitta hemma och titta på film. Problemet är att jag inte hittar någon film jag vill se, och jag hade föredragit att ha Luddes sällskap också. Men den karln svarar inte på telefonen och lär knappast pallra sig hit nu eftersom att det är skoldag imorgon och klockan är typ halv sex. Det tar ju ändå över en timme för honom att ta sig hit.

SUCK. Den här dagen är så sjukt trååååååkig!!

30 sidor

Är nu uppe 30 sidor på min bok! Det är helt sjukt.

Och ni anar inte hur underbart det känns att skrivkrampen har lossnat, och att jag nu är på väg någonstans. Och jag ska lämna in på torsdag, dels till min handledare, och dels till hela klassen. Ska bli spännande att se hur mitt miniseminarium kommer att bli, och vad jag kommer att få ut av det.

Allt med skolan känns jätte bra just nu. Mitt skrivande känns helt fantastiskt!


Filmkväll med älskling?

Idag har jag ingenting inplanerat. Funderar dock på att försöka få hit Älskling och kanske ha filmkväll. Det känns som att det skulle kunna vara en bra idé.

Annars då? Joel dyker inte upp här i Stockholm till helgen på grund av familjeproblem som jag hoppas ska lösa sig! Sofia väckte mig imorse och babblade på om att hon och jag skulle åka till Falun i helgen. Vet fan inte om jag har någon ork till det. Lite dåligt att det kommer så plötsligt då jag föredrar att planera sådant minst två veckor i förväg, så man har någorlunda koll på planeringen. Det hade ju varit kul att följa med såklart, men nu blir det dessvärre inte så. Har för mycket att göra i skolan.

Åh, jag längtar en massa till jul! Tills jag ska åka upp till Östersund. Åker ju med pappa och nu är det bestämt att min syster Jessica också följer med. Så nu är jag överlycklig! Ska bli så himla roligt.

Söndag..

Idag är jag sjukt trött. Känns som att jag har festat hela natten, fastän jag bara drack en cider igår och kom hem vid halv tolv. Men kul var det.

Har läst lite texter, tittat på Eclipse och faktiskt lyckats skriva en halv sida(!) Wohoo, framsteg! ^^

Längtar tills jullovet kommer och jag får åka upp till Östersund. Ska bli så skönt att få tillbringa lite tid hemma hos mamma och bara vara. Ta det lugnt och vila upp mitt psyke. Försöka reda ut ett och annat.

Ikväll blir det mer läsning och mer film. Imorgon blir det en tur in till skolan för att hämta mer texter.

20 årsfest!

Kom hem från Ann-Sofies 20 årsfest för ett par timmar sedan. Och jag har haft det mycket trevligt! Det har varit mysigt & roligt. Fick träffa kusinen Camilla för första gången på säkert tio år, och hennes senaste dotter. Synd bara att Tony låg hemma och var sjuk - hade varit riktigt kul att få träffa honom också.

Imorgon ska jag bara ta det lugnt här hemma med lite film och lite morötter (som vanligt, haha). Och så lite skrivande också förhoppningsvis. På måndag måste jag däremot hämta lite text på skolan som vi aldrig fick i fredags. Annars händer det inte alltför mycket de kommande dagarna.

Saker och ting med prinsen börjar bli bättre nu och det känns skönt. Hoppas, hoppas att resten av mitt liv också ser lite ljus snart!

En bra dag idag

Var i skolan under eftermiddagen idag. Och det kändes faktiskt skönt. Som att den här dagen inte känns lika meningslös som resten av dagarna den här veckan.

Imorgon är det 20-ÅRSFEST! Ser mycket fram emot det och ska passa på och inviga min klänning.

Resten av helgen ska jag försöka ta itu med lite pappersarbete och allt vad det nu innebär. Jag ska även läsa lite texter och skriva lite. Försöka installera min skrivare till datorn så att jag kan skriva ut. Måste lämna in text på torsdag för det kommande miniseminariet veckan därpå. Känns rätt så häftigt att vi ska tillbringa en halvdag med det jag har skrivit hittills.


Tisdag

Älskling kom hit igår kväll och sov hos mig. Mysigt att kura ihop i hans famn och bara känna den där tryggheten i att ha hans armar om mig.

Idag ska vi träffa Alexandra. Har inga planer på vad vi ska hitta på, men det löser sig alltid. Jag och Alexandra har alltid varit påhittiga, och har aldrig tråkigt när vi umgås, även fastän vi inte gör någonting. Det kan dessutom gå flera månader mellan gångerna när vi träffas, men varje gång vi gör det är det som att vi träffades igår. En sådan vänskap är sällsynt, och helt klart den bästa man kan ha.

Senare ikväll ska jag skriva. Och läsa en massa texter. Det känns som att vi inte gör någonting annat i skolan än att läsa en massa texter. Det är frustrerande.


Fars Dag

Ska strax göra mig i ordning för att ta en tur ut till Hägerstensåsen för att hälsa på pappa. Som ni kanske vet så är det Fars Dag så jag tänkte köpa lite blommor åt honom.

Vad händer annars idag? Vet ej, har inte bestämt någonting. Ska försöka skriva ikväll, går mycket bättre nu, kanske kolla på någon film och bara ta det lugnt. Ludwig är hemma i Vallentuna, och eftersom att hans SL-kort har gått ut så kan han inte ta sig någonstans för tillfället.


Ritandet fortsätter..

Ritandet fortsätter. Det är en härlig avkoppling från skrivandet och skolan och allt annat som jag tycker tynger mig nu för tiden. Är dessutom himla nöjd över min bild med Michelle Pfeiffer. Eller vad tycker ni?

Skulle ha åkt till Nacka idag, men det blir inte så. Orkar verkligen inte. Så det blir bara en lugn hemmakväll för mig. Imorgon ska jag åka till pappa en sväng med lite blommor eftersom att det är Fars Dag. Så det ska bli trevligt.

Nästa helg är det fest och då ska jag inviga min klänning som jag fick av My. Ser fram emot det.

Michelle Pfeiffer

Har börjat rita igen. Och det är befriande skönt. En härlig rutin på kvällarna.

Mitt senaste "offer" är nu Michelle Pfeiffer, och trots att jag inte är färdig så tänkte jag ändå lägga upp bilden här.





Miniseminarier

Idag började vi med miniseminarier. Och jag måste faktiskt erkänna att jag inte begriper ett dugg. Det känns inte så märkvärdigt som jag hade väntat mig heller, snarare som ett tre timmars textsamtal inriktat på en text. En på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Vi ska tydligen försöka jämföra varandras texter med en text som våra lärare har valt ut, som de anser påminner om "den utvaldes" text. Och det är så sjukt förvirrande!

Fast vi får se. Det kanske blir bättre imorgon.

Himlen är oskyldigt blå

Såg filmen Himlen är oskyldig blå idag med älskling. Men jag är inte imponerad av den, så jag måste ha haft höga förväntningar. Och det är väl kanske inte så konstigt eftersom att jag ständigt får höra att den är så sjukt jävla bra.

Men jag tyckte faktiskt inte det. Den var väl lite småkul, och hela idén var ju bra, men jag satt snarare och gäspade. Rörde på mig. Blev rastlös.

Och det är mina kännetecken på att en film inte är så bra, trots allt. Så jag ger den 2 av 5.

Vad är det för fel på tonårstjejer nuförtiden?!

Kom att tänka på en blogg jag läste igår. Eller om det var i förrgår, det spelar ingen roll. Och jag undrar varför tonårstjejerna verkar sjukare än de var när jag själv var i den åldern... Den här bloggen jag läste handlar om en tjej som ska ha barn, som är FJORTON ÅR! Fattar inte grejen. Hur idiotisk och dum i huvudet får man vara?!

Visst, jag förstår känslan vid tanken på en abort. Jag fattar att det känns som att man mördar ett barn. Men att behålla barnet när man är fjorton år är riktigt jävla själviskt. Hur fan ska ett barn kunna växa upp hos en mamma som är ett barn själv?! Hur hade hon tänkt att ta hand om ungen när hon uppenbarligen inte kan ta hand om sig själv? Det är ju sinnessjukt!

Jag blev gravid när jag var tretton. Jag fick missfall, men för mig var det en självklarhet att ta bort det eftersom att jag bara var ett barn själv. Och ändå är det så många tjejer i den åldern som väljer att behålla. HUR DUM I HUVUDET FÅR MAN BLI EGENTLIGEN?!?!

Har de över huvud taget tänkt på barnet? På tryggheten som det måste ha. Kärleken. Uppmärksamheten och all tid! Ett barn är ett sjukt stort ansvar, och det är helt jävla otroligt att små fjortisar verkar tro att de är mogna nog för att ta hand om ett!

Vart fan är samhället på väg egentligen?!

En sanslös fest

Festen igår var sanslöst rolig. Fick dessvärre genomlida två sånger, den andra längre än den första. Ville helst av allt bara sjunka genom golvet.

Men i övrigt var det perfekt. Jag är riktigt nöjd. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjorde. Vek mig nästan dubbel varje gång. Och alla bilder... Ja, bilderna ska vi inte ens diskutera. De var underbara. Har aldrig riktigt förstått hur gul min hy är förrän jag såg bilderna. Komiskt. Och samtidigt förjävligt. Borde verkligen sluta äta så mycket morötter.

Kan man kompensera det med till exempel Sugarsnaps, måntro?


FEST

Idag känner jag mig lite som ett barn på julafton. Med en berusande känsla av glädje i magen.

Jag ska strax fara iväg med Gun och handla lite till maten. Vet inte riktigt när Ludwig kommer hit, men förhoppningsvis så snart som möjligt. Har mycket att göra idag, så det gäller att ligga i. Sedan vid halv sju är det middag med allt vad det innebär.

Runt sextiden kommer allt underbart folk som ska vara här. Ser verkligen fram emot det.

Kanske kan jag ge en update imorgon om kvällen.


23 år idag

Så var man 23 år då - ett år närmare graven.

Och det känns helt okej faktiskt. Min dag har inte varit så illa ändå. Vaknar upp med prinsen intill. Fick ett par jätte fina örhängen av Anja som jag tänkte ha imorgon.

Måste erkänna att jag älskar känslan att vakna på morgonen med vetskapen om att jag fyller år. Det är mysigt.

Imorgon kommer festen i alla fall. Och det kommer att vara fullt upp hela dagen känns det som. Gun & jag ska åka och handla vid ett. Får se när prinsen dyker upp (hoppas att han kan ta sig upp i tid för en gångs skull). Vi kommer att bli tolv personer totalt. Och jag ser fram emot det, ska bli så himla roligt!

Ikväll tänker jag därför ta det lugnt och spara på krafterna till imorgon.

Dubbelmoral

Nu är det bara en fråga om minuter innan tolvslaget och den nya dagen börjar. En del av mig känner den där glädjen som jag hade som barn när jag fyllde år, en annan del av mig känner ångest. Och jag vet att jag gör för stor sak av det hela, det gör jag alltid. Som att jag på något sätt måste ha någon slags dramatik för att få uppmärksamhet. Som jag egentligen inte alls vill ha.

Snacka om dubbelmoral...

Nu väntar jag på Ludwig. Han kommer hit vid tolv, och jag längtar så mycket efter honom att det gör ont. Längtar efter att han ska hålla om mig. Kyssa mig. Vara nära mig.

Och jag är så sjukt jävla trött. Vill helst av allt gå och lägga mig nu, men måste vänta på honom. Och ärligt talat så finns det ingenting bättre än att få somna i hans famn. Ligga där under täcket och känna hur hans kropp liksom smälter ihop med min. Som om vi var en.

Har ni någonsin känt så för någon?


Födelsedagsdrink

Har haft en bra dag idag. For in till stan och mötte upp Sofia, gick och åt lunch på en restaurang på Drottninggatan. Sprang runt i Gamla stan, därefter som vi tog oss bort till Dovas på Sveavägen. Hon är så söt, köpte en födelsedagsdrink åt mig <3 En sötsur sådan som var riktigt god! Satt och skrev ihop två dikter tillsammans som blev riktigt bra!

Imorgon ska jag träffa prinsen och hans bror innan han ska lämnas av vid bussen som går vid elva tiden imorgon kväll. Så de tänkte väl strosa runt lite inne i stan en sväng innan dess.

På fredag är det födelsedag, och på lördag är det fest. Två roliga dagar som jag ser fram emot!

Hemma!

Var helt färdig när jag kom hem igår kväll. Så sjukt trött. Gick och lade mig vid halv ett, däckade direkt och sov utan några avbrott fram till tjugo över tolv idag. Så nog är jag utvilad alltid, men känner mig fortfarande lite slö.

Ska strax göra mig i ordning för att ta mig en tur in till stan och träffa älsk och Martin. Är fortfarande lite grinig över att jag glömde kvar smink och tandborste i Norrland, men har lyckligtvis en underbar kusin här hemma som löste det problemet <3

Imorgon blir det också en tur in till stan för att träffa Sofia. Så jag får nog inte så mycket ledig tid förrän på torsdag. Andrea dyker ju upp imorgon också (Martins och Luddes syster) så jag kommer inte få ha prinsen så mycket för mig själv direkt.

Massor att göra, massor att förbereda. På fredag blir jag 23, och på lördag blir det fest med lite nära & kära.


Hemgång

Tillbaka till verkligheten imorgon. Och ärligt talat så önskar jag att jag hade bokat så att jag kunde stanna ett par dagar till. Har varit så skönt att få slippa tänka på allt elände som ständigt plågar mig. Och jag har för första gången på månader varit AVSLAPPNAD. Jag har inte fattat hur dåligt jag faktiskt har mått den senaste tiden förrän nu. Och jag vet också hur dåligt jag kommer att fortsätta må eftersom att jag måste sitta och vänta på det svar jag behöver.

Men imorgon åker jag i alla fall. Tåget går 17.10, men nu är det osäkert om jag ska åka med tåget eller inte. Syrran ska ju ner och hon åker bil, så det blir kanske så att jag åker med henne, beroende på när hon har tänkt åka, och då slipper jag hålla på och böka omkring med packningen på tåg och bussar och allt det där. Nackdelen är ju förstås att jag inte kommer att ha möjlighet att skriva. Jag kan inte ens läsa när jag åker bil - blir ju bara åksjuk.

Födelsedag på fredag. "Födelsedagsfest" på lördag med en massa nära & kära. Ser fram emot det (dock måste jag tillägga att jag aldrig har arrangerat någonting sånt här förut, förutom en gång och då var jag fjorton och det gick åt skogen, så det räknas inte)


RSS 2.0