Stolen women, captured hearts.

Sju timmar inne i stan idag och jag känner mig helt förstörd. Det har varit ruskigt varmt ute (och jag klagar inte) som har resulterat i huvudvärk. Och ett spontandopp i Storsjön efter att ha jagat rätt på en ny bikini (och inte den jag vill ha egentligen).

Ska in till stan imorgon en sväng också. Men bara i två, tre timmar. Sedan tänker jag vara hemma och ta igen mig i ett par dagar. Syster och svåger dyker upp i helgen igen.

Åh, jag har hittat filmen som jag har letat efter i flera år. Stolen women, captured hearts. Lika bra som jag minns den, så har ni inte sett den så rekommenderar jag den varmt!

Bad update!

Nej, nu har det sannerligen varit dålig uppdatering. Det verkar som att jag faktiskt har någonting annat att göra än att sitta och skriva blogginlägg (vet inte riktigt om det är till det bättre eller sämre dock).

Men det har inte hänt så mycket faktiskt. Ingenting som är värt att berätta i alla fall. Tänkte väl skriva ett inlägg i min skrivblogg också, så fort jag är klar med detta.

Har lite bilder dock, som jag lägger upp. Så blir det väl någon slags uppdatering av tiden jag har varit här, som den har varit hittills. (Dock väldigt mycket bilder på de fina katterna som bor här i huset.)

Bild 1. Gråkatta (som heter Maja egentligen) gillar Tonys motorcykel.

Bild 2. Indra suktar efter en morot. Hon ÄLSKAR morötter! Mer än jag tror jag, haha.

Bild 3. Här roade jag och Emmy, min fina systerdotter, oss med att bygga lego och pärlplattor.

Bild 4. Det tändes även en brasa den kvällen.

Bild 5. Katta är väldigt speciell när det kommer till hur hon ska ligga.

Bild 6. Leah är törstig.

Bild 7. Ständigt återkommande nattmys med min älskling <3

Måndag.

Tänka sig. Tiden går även här.

Det var rätt mycket sol idag så jag har lyckats få lite färg på kroppen. Äntligen. Men lite nytta har jag väl gjort också. Jag har målat om fönstren igen, och börjat slipa på en piedestal som mamma ska ha ute i farstun. Så småningom ska väl även den målas, men jag hoppas på att det blir i rött eller lila. Hela farstun är i vitt, svart och grått, så lite färg tycker jag fan att det ska vara. Problemet är väl att mamma har en tendens till att aldrig lyssna på mig. Om jag har ärvt en målmedvetenhet så är det av henne. På gott och ont.

Imorgon är det väl tänkt att jag ska in till Östersund. Men jag har inte hört någonting från min killkompis som det är tänkt att jag ska träffa. Så jag funderar på om det är värt det. Vill ju inte direkt åka in i onödan.

Ber om ursäkt för dålig uppdatering i min skrivblogg också. Men det kommer mer snart hoppas jag.

Duktig flicka.

Idag har jag fan varit duktig. Som har målat två fönster i mammas farstu. Så nu ser de mycket bättre ut. Har även bråkat en massa med en Viasat box som inte ville bete sig och som fortfarande inte beter sig. Så mamma blir tvungen att ringa idioterna och klaga imorgon. Fattar fortfarande inte riktigt varför hon har valt att köpa ny när hon redan har en som är fullt duglig som den är. Mammor...!

Imorgon hoppas jag som en tok på att det ska bli fint väder så att jag kan få lägga mig ute i solen och få lite färg. Tyvärr så ska det bli regn hela dagen, så något solande lär inte bli av.

Så jag får väl helt enkelt sätta mig ner och skriva istället. Ligger lite efter.

Skitväder!

När jag kom hit var det fint väder i flera dagar. Nu har det däremot varit skitväder åtminstone dubbla de dagarna. Och det stör mig. Jag är trött på det här regnet och de här gråa deprimerande molnen. Förvisso är jag väl inte så förvånad, med tanke på att det är skitväder här i Jämtland kanske 90 % av tiden.

Har inte gjort så mkt idag. Har skissat lite på noveller. Slipat ett av fönstren som ska målas imorgon.

Tänkte ta mig en tur in till Östersund på tisdag. Annars är det fortfarande ingenting planerat.

Minnen.

Chattar med Alexandra på Facebook. Om gamla minnen som vi har tillsammans. Har ju känt människan i tio år. Och fy fan vilka roliga minnen man har! Springa runt i Låsböle utan bh, florsocker, bada i sjön och försöka tvätta håret, en fest som gick åt skogen, kvällar uppe i mammas lillstuga på gården med Tony... Ah, så underbart!

Skulle vara fantastiskt om Alexandra kunde pallra sig hit upp. Och om vi kunde återuppleva alla minnen. Det skulle i alla fall behövas för min del.

Imorgon väntar en dag hemma. Mamma ska jobba kväll så jag har hela huset för mig själv. Får se vad jag hittar på.

Sysslolöst.

Idag har det inte hänt mycket. Som vanligt. Har börjat slipa lite på ett av mammas fönster som ska målas om. Annars har jag bara varit hemma. Läst. Tittat på film. Det har regnat och varit dåligt väder hela dagen; det åskar fan jämt här ju (inte för att jag klagar, jag älskar åska).

Imorgon är mamma ledig så det återstår att se vad dagen har att bjuda på.

Har inga planer för veckan heller, men det ordnar sig säkert.


Dålig uppdatering.

Det har varit full fart de senaste dagarna. Min älskade systerdotter gick ut nian i fredags. Igår kom syster och Robert hit och fixade med tak och garderober i mammas farstu. Så nu är det hur snyggt som helst där.

Nu har jag däremot ruskigt tråkigt. Vädret har haft PMS idag igen; mulet, sol, spöregn. Låg ute och solade tidigare, men hann knappt innan regnet kom. Förhoppningsvis så kanske det blir bättre väder imorgon.

Har tappat min skrivlust för tillfället.

Har en längtan som nog kommer att bestå länge.


Älskar oväder!

Åska, blixt & spöregn. Och jag trivs som fisken i vattnet. Älskar oväder. Till skillnad från katten som gömde sig under bordet ute på altanen innan hon sprang in genom fönstret. Haha. Gulligt värre.

Har haft besök av Fredrik idag. Har varit sjukt trevligt. Imorgon och torsdag är oplanerade. Men på fredag händer det grejor. Bland annat en älskad systerdotter som går ut nian. Är så stolt!

Ska ägna resten av kvällen/natten åt mitt underbara skrivande. Läsning också kanske.

Lego & Pärlplattor.

Sitter hemma och lyssnar på musik. Mamma jobbar och Emmy har åkt hem till Torvalla. Så nu är jag ensam med katterna & Indra. Ska sätta mig ner och skriva om en stund.

Har haft riktigt sköna dagar hittills. Jag och systerdotter satt ute på altanen i flera timmar igår och byggde lego och pärlplattor. Haha. Det är så otroligt skönt att kunna vara barn ibland. Slippa tänka på allt vad ansvar och att vara vuxen innebär.

Blir nog kvar här uppe längre än jag hade planerat. Hade tänkt gå på Johns student från början, men det blir nog inte så. Känner att jag hellre stannar kvar och slappnar av och försöker få ordning på saker och ting istället för att stressa tillbaka till negativiteten.

Imorgon får jag förhoppningsvis ta mig till staden och träffa Markus!

Vem är jag?

Mitt liv i Stockholm känns så fruktansvärt avlägset. Som att det tillhör en helt annan person. Så, vem är då jag? Är jag samma person som lever i Stockholm och skriver eller är jag någon annan? Hur avgör man sådant?

Mamma jobbar. Systerdotter ligger i soffan. Jag försöker skriva. Katterna ränner runt utomhus och hunden stack iväg någonstans.

Förhoppningsvis en sväng in till staden imåra.


Finbesök.

Haft finbesök av Tony ikväll. Har inte träffat människan på fyra år eller så, men han är sig lik. Bara lite större, haha.

Imorgon är ingenting inplanerat. Emmy åker in till stan med mor imorgon bitti, så jag blir själv här i huset. Så det återstår att se vad dagen har att bjuda på.

Det är faktiskt skönt att inte ha så mycket inplanerat. Att bara kunna ta det lugnt och andas. Ta dagen som den kommer. Men jag börjar undra om jag verkligen borde bo i Stockholm så som jag har mått den senaste tiden.

Det märks nog. Hur saker och ting blir. Förhoppningsvis till det bättre.

Fullt ös medvetslös

Har varit fullt ös hela dagen. Simon tog studenten och det åts(?) middag hos moster Ewa med underbar mat. En systerdotter har tagits med hem också. Och nu är jag helt slutkörd, så nu blir det säng och kudde och täcke och en massa sömn. Imorgon ska vi ta itu med att hjälpa kära mor med att bära in ved och att städa lite. Hon ska jobba hela dagen, så vi tänkte att det kunde bli en liten SURPRISE. (Hoppas bara att det går vägen, för mina surprises brukar aldrig fungera som de ska.)


RSS 2.0