Valborg.

Skola hela dagen, så nu är jag rätt slut i skallen.

Imorgon blir det förhoppningsvis en Valborg i Uppsala med en massa vänner. Har råd att ta mig dit, men inte till att ta mig hem, så det kan ju bli jobbigt. Men det borde väl lösa sig.

Snart blir det middag med en massa personer här i huset. Ska bli trevligt. Börjar dock bli riktigt hungrig nu så jag tycker att de kan bli färdiga snart.

Måste sätta mig ner och skriva någon dag här, men min skrivkramp stör mig.


Kungsholmspolisen

Har varit hos Polisen i Kungsholmen idag. Förnyat mitt pass eftersom att mitt nuvarande går ut på måndag. Känner kanske att jag borde ha gjort det tidigare, men nu är det ju som det är. Och bättre sent än aldrig, eller hur?

Nästa vecka är sista veckan i skolan. På onsdagen ska jag iväg till Arbetsförmedlingen för att söka jobb som städare på en restaurang. Senare ska jag ha ett extra textsamtal på eftermiddagen. Därefter iväg till Medborgarplatsen för att diskutera skräck och H.P. Lovecraft med Anders Fager och Jonas Ellerström (tror jag att han hette i alla fall) som är förläggare och som gett ut Lovecrafts böcker. Här i Sverige då. Så det är full fart med andra ord.

Träffade Alexandra ett par timmar igår. Åt lunch. Snackade lite skit som vanligt. Promenerade i solen. Det var trevligt. På tiden också, om inte annat.

Resten av den här dagen ska jag försöka skriva. Fick en idé idag på textsamtalet, så nu ska jag bara försöka göra någonting skräckaktigt av det.

Ska för övrigt, apropå skräck, passa på att ge Fager porträttet jag har gjort av honom på onsdag. Längtar efter att få se hans min.

City.

Inte så där överdrivet varmt idag heller.

Men ska i alla fall bege mig in mot City om en stund. Möta upp Alexandra någonstans runt halv tre. Skulle ha varit här egentligen, men flickungen har "sovit ihjäl sig", som hon så fint uttryckte det.

Ska bli kul oavsett var vi är. Har inte träffat henne på ett par månader nu. Sist var nog under jullovet när vi båda var uppe i norr. Fan, det är ett tag sedan!

Har betalat räkning till skolan. Och till Boxer. Så det är åtminstone avklarat.

Nästa vecka är sista veckan i skolan. Och avslutningsfesten. Kommer att kännas overkligt efteråt. Har ju liksom hunnit vänja mig vid att ha skola de senaste två åren. Men nu är det slut. Så nu hoppas, hoppas, HOPPAS jag att jag kommer in på Universitetet i höst!


Förföljd.

Kul att man blir förföljd när man ska införskaffa morötter. En mörkhyad kille kliver på bussen och stirrar på mig, kliver sedan av vid samma hållplats som jag. Börjar gå mot stationen och jag går bort till bankomaten. Sedan kommer han gåendes där när jag står och fixar med kortet. Går en bit bort, vänder sig om och tittar på mig. Jag går därifrån, går in på Coop och letar upp morötter. När jag ska betala, tro på fan att människan kommer in dit! Flinar och vinkar som nån annan fåne. Jag ignorerar honom och går till kassan. Betalar. Han står en bit ifrån och låtsas titta på saker. Sedan går han ut när jag ska stoppa ner morötterna i väskan. Och står och väntar när jag kommer ut. Går mot stationen samtidigt som mig. Vad fan?! Vad är det med folk egentligen? Fattar de inte vinken när man total ignorerar dem?

Inget solande idag.

Inte lika varmt idag, och inte så mycket sol. Så det blir ingenting av med att ligga ute i solen och läsa. Men texterna ska läsas i alla fall. Har börjat läsa på Johannas än så länge, och även Lollos text inför textkritiken på torsdag. Måste även förbi skolan för att leta upp ett texthäfte med två texter. Men jag tror jag ska ta det imorgon istället, så kan jag fokusera på några av texterna idag.

Fick ett sms från L inatt. Undrar lite vad den grabben håller på med, för han frågade om man kunde ha fiskbullar på mackor. Haha. Han är fan speciell.

Längtar efter responsen på mina noveller. Måste ta och fråga karln om han ska vara med på avslutningsfesten nästa vecka, så jag vet om jag ska ta med mig bilden. Eller om jag måste skicka den med posten. Får se hur det blir. Måste även skicka en skattsedel till SMC för att få lite pengar därifrån. Så det ska jag väl göra idag hade jag tänkt.

Har funderat en massa också, och har kommit underfund med att jag ska börja träna igen. Saknar känslan av att vara så där trött i kroppen. Musklerna som värker. Jag sover ju hur bra som helst också när jag har tränat.

Ska söka lite fler jobb idag också.

För bra för att vara sant?

Det här vädret är nästan lite för bra för att vara sant. Idag är det dessutom varmare än det var igår. Kändes som att jag höll på att smälta när jag satt ute i solen för bara någon timme sedan. Helt otroligt.

Så idag blir det grillning. Det låter helt underbart. Och jag tänker att jag kanske borde hoppa och jubla av glädje, eftersom att det ju är så himla gott med grillat. Men, nej. Jag hoppar inte, jag jublar inte. Jag föredrar att vara neutral istället. Skulle ha hoppat och jublat om jag fått ugnspannkaka istället. Så, som ni kanske har förstått, så är det där med grillning inte riktigt min grej. Är inte helt såld på det som resten av allmänheten verkar vara. Eller åtminstone mitt umgänge.

Måste sätta mig och läsa texter inför skolan i veckan. Och det ska jag väl göra imorgon. Är det lika härligt väder som det är idag ska jag nog passa på och försöka bygga upp en solbränna också. Och då är det ju ett perfekt tillfälle att läsa alla texter.


Lidingö.

For ut till Lidingö igår för att fira finaste Pelle som fyllde år. Och det var riktigt, riktigt roligt. Var länge sedan som jag hade så roligt som jag hade. Somnade runt åtta imorse och klev upp halv tolv. Pelle skulle äta lunch med sin mor, så nu sitter jag hemma i Spånga igen och måste skriva.

Tänkte även leta upp en bild av Sören som jag ska göra ett porträtt av. Kanske fixa till som jag gjorde med porträttet av Anders. Och jag är så grymt nöjd med den. Lovar att lägga upp en bild på det när han har fått den, utifall att han mot all förmodan skulle sitta och läsa detta.

Skola i veckan. En eventuell resa ut till Uppsala om ekonomin tillåter.

Vädret är lika underbart som alltid. Sommaren är på väg, and I'm lovin' it!


GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK på er alla!

Gun överraskade mig idag med att komma upp med ett påskägg. Haha. Så det finns en påskhare här i Spånga också tydligen.

Fint väder idag, så jag ska nog bara njuta av solen. Är färdig med mitt porträtt av Anders Fager så det ska bli kul att se hans min när han får det. När det nu blir, det får jag se. Ska försöka få till ett porträtt av Sören också. Men han har inga bra bilder att välja mellan så det kommer att bli svårt.

Ska ringa L idag och se vad han har för sig. Eventuellt Pelle också som fyller år idag.

Åt en härlig middag med pappa och Katarina igår. Imorgon måste jag sätta mig ner och skriva.


Långfredag.

Det är visst påsk nu har jag hört.

Såg några påskkäringar igår när jag var på väg till Skärholmen.

Idag har jag ingenting planerat, annat än att sitta och rita de här fördömda tentaklerna som inte vill som jag vill. Gah. Hur svårt ska det vara? Och hur fasen ritar man sugkopparna(eller vad de heter)?

Pelle fyller år imorgon. Ska ringa honom idag och se om han har planerat något. Enligt L hade det funnits eventuella planer. Varför han inte har sagt någonting om det till mig förstår jag dock inte.

Kommer det någon påskhare till er?


Italienska.

Jag tror tamigfan att jag ska lära mig italienska! Det är ett vackert språk, och borde väl inte vara så svårt. Eller?

Idag har jag inte gjort någonting särskilt. Har jobbat med noveller. Fått veta att jag ska få ha en ruskigt bra handledare till mina sista tre timmar. Min kusin har även varit barnvakt idag, så de har sprungit upp och nerför trappan. Frågat varje gång varför jag sitter och skriver, haha.

Får se hur planeringen för imorgon blir. Hoppas på att det blir fint väder. Skärtorsdag är det också. Men jag skippar nog det där med att klä ut mig. Övergav den idén i mellanstadiet, haha.


Tisdag.

Det känns helt sjukt att det bara är två skolveckor kvar. Sedan är det färdigt, helt och hållet. Kan inte fatta det! Två år på utbildningen och nu är den snart helt färdig. Det känns så otroligt konstigt.

Har tittat på Pretty Woman idag. Tuggat morötter och svept i mig Coca-Cola. Hade en rätt så härlig dag med promenader i det underbara vädret och allt annat som jag har skiftat mellan.

Imorgon väntar en dag med skrivande.

Hoppas på en filmkväll med L någon dag i veckan.

Varmt & skönt.

Jag är riktigt trött idag. Förstår dock inte varför. Har inte gjort något ansträngande, har sovit normalt. Konstigt.

Blev kvar i Sigtuna över natten och kom hem för ett par timmar sedan. Tänkte att jag skulle ta fram lite texter och sätta mig ute i solen och läsa en stund. När det ändå är så varmt och skönt ute.

Resten av dagen ska jag skriva. Försöka få någon ordning på alla noveller och bygga upp utkast till alla idéer som jag har i huvudet. Läsa igenom. Göra om.

Två skolveckor kvar nu. Sjukt läskigt. Sedan avslutningsfest och därefter en hel sommar.

MÅSTE HA TAG PÅ ETT JOBB!

Sol, sol, stråååålande sol

Det är fantastiskt väder ute idag! Strålande sol och riktigt varmt och skönt! Det är underbart.

Ändå sitter jag här och skriver på mina noveller. Jobbar med responsen från seminariet igår eftermiddag, som för övrigt gick bättre än väntat.

Men jag överväger starkt att gå ut och ta en promenad i det här fina vädret. Komma ut och få lite frisk luft.


Seminarium.

Har haft mitt seminarium idag. Det gick faktiskt bättre än väntat. Fick bra respons som jag kommer att kunna göra mycket av, och det är skönt, för då betyder det att jag har material som jag kan göra till någonting riktigt bra. Det är kul.

DET ÄR VÅR! Idag har det varit så härligt varmt ute med solsken. Hade inte behövt ta med mig jackan, och bara det är helt underbart. Älskar när det är så här härligt ute, och när sommaren är på väg.

Jag drar för övrigt till mig en massa mystiska personer som är skumma på ett sådant sätt att jag fan blir rädd. Har jag någon osynlig magnet eller vad är det frågan om?


Oro. Ångest.

Något är fel. Känns det som. Jag är orolig. Har försökt få tag på pappa sedan i tisdags, men gubben svarar inte. Hans mobil har varit avstängd sedan dess, och jag begriper inte vad det beror på. Han har ALDRIG telefonen avstängd, inte ens om han är utomlands. Och skulle han ha åkt iväg någonstans så skulle han ju ha sagt det. Så jag har oroat mig, inte kunnat sova under natten. Ska strax bege mig mot skolan. Svarar han inte under dagen så ska jag åka iväg till hans lägenhet efter skolan och se om det kan ge någonting. Om han kanske är hemma. Jag tycker ju att jag borde ha hört någonting vid det här laget.


Myskväll.

Hade en otroligt mysig kväll med L och Pelle igår. Vi promenerade, tittade på film (Akira, som jag för övrigt inte blev särskilt imponerad av). Båda två stannade över natten, så jag följde dem till pendeln för ett par timmar sedan.

Behövde verkligen den där myskvällen. Idag är jag inte förbannad eller arg längre, bara bedövad. Fast det är väl inte direkt bra det heller, men det ordnar sig förhoppningsvis.

Måste skriva idag. Har texter att lämna in imorgon. Ska även sitta och läsa lite texter idag för att kunna ge respons. Är förvånansvärt trött idag, förstår dock inte varför. Vet i alla fall att jag kommer vara ännu tröttare imorgon kväll när jag kommer hem; skola hela dagen och 18.00 "reslease" (som han så fint uttryckte det) på Wahlström & Widstrand för herr Fager.

På fredag kommer också bli en tung dag. Seminarier hela dagen, varav den ena är min. Slaktslaktslakt.

Söndag.

Väntar på att L ska höra av sig. Han ska komma över en sväng, men jag är osäker på när. Jag sade åt honom att höra av sig när han satt på pendeln.

Imorgon ska jag jobba igen. Sitter och intalar mig själv att jag kommer att klara det.

Nästa vecka är det dags för mitt seminarium. Då är det min tur att "slaktas". Ska bli intressant. Den där lektören, vad hon nu heter, är lite skum måste jag säga. Är osäker på om jag tycker om henne. Hon pratar så mycket att det är svårt att hänga med ibland, eftersom att hon aldrig avslutar sina meningar på ett sätt som jag förstår. Lite förvirrande, och irriterande.


Lördag.

Inga planer idag. Klockan är lite över halv tre och jag sitter fortfarande i min morgonrock. Funderar dock på att gå ut och röka. Ta en dusch och hitta lite rena kläder. Sedan sätta mig ner och titta på film eller göra någonting annat. Kanske ta en promenad. Det blåser ute, men det är varmt. Våren är verkligen här nu, det är helt fantastiskt.

Ska ringa L om någon timme. Tror inte att det blir någonting med honom idag, men kanske eventuellt imorgon. Får se hur det blir.

På måndag är det dags för jobb igen. Har lovat mig själv att sluta upp med all ångest och negativitet och faktiskt tänka positivt. Se framåt. Eftersom att jag ändå har fått jobb nu och kommer att få in pengar, äntligen. Så då är det väl ingen mening med att sitta hemma och ha ångest och tycka att allt är skit? Bara slöseri med energi.

Systeryster fyller år idag. Så nu har hon bara ett år kvar innan hon är 40. Undrar hur det känns. Själv har jag 6½ år kvar innan jag fyller 30.

Nej. Dusch på detta. En cigg. Och lite bokstäver kanske?

Nervös och illa till mods.

Tycker inte om att jag ska behöva lämna in en massa ofärdiga grejer imorgon. Det är obehagligt. Och jag är nervös. Är så trött på att bli totalsågad för det jag har skrivit den senaste tiden. Och att bli totalsågad i ett klassrum med klasskamrater är jag inte så sugen på faktiskt.

Men jag ska till skolan imorgon. Jag ska dit och jag ska lämna in. Får jag det bara överstökat slipper jag oroa mig mer sedan. Då är det över. Då kan de som är kvar få oroa sig istället.

Har inga planer för helgen. Önskar att R kunde komma ner någon gång. Eller M för den delen. Men det dröjer nog ett tag skulle jag tro. Båda två jobbar som narkomaner och verkar ha svårt att se att det finns någonting annat än att jobba och tjäna pengar.

Och jag borde sluta stressa så mycket.

5 april.

Har mått skit idag. Vilket inte är så överdrivet roligt. Men det är på bättringsvägen så det är skönt.

Lyssnar på Sonata Arctica och tar det lugnt. Försöker läsa lite texter men är distraherad. Och jag begriper inte riktigt varför det är så. Förmodligen bara tillfälligt.

Det var för övrigt UNDERBART att få träffa Pelle och Jonis igår. Pelle är en underbar människa och Jonis ger mig fortfarande gåshud när han sjunger. Har saknat hans musik och hans poesi och inspirationen som han hela tiden utstrålar. Hoppas bara att vi börjar träffas lite oftare.

Ska se om jag kan hitta någon bra film som jag kan slappna av till senare.

Imorgon väntar en heldag med skrivande.

Stressad.

Nog för att jag tycker om att ha saker att göra. Men att ha så mycket att göra att jag blir stressad är INTE kul. Nu är det verkligen för många bollar i luften - åtminstone den här veckan.

Ska upp tidigt och åka iväg till jobbet imorgon. Borde verkligen planera mina dagar så att jag kan få sova åtminstone en timme extra, så jag funderar på att ta upp det med min chef imorgon. Jag ska även skriva på ett anställningsavtal, och även fråga om det var timlön eller fast månadslön.

Sedan ska jag iväg och träffa L och PELLE när jag har slutat. Senare dra iväg till Café Klaver för att lyssna på Jonis när han spelar sin fina musik (och Jonis har jag inte träffat på ett år eller två, så det ska bli extra kul).

Som sagt, mycket att göra och för lite tid. Borde skippa aktiviteterna imorgon efter jobbet för tiden att sätta mig ner och skriva, men hur kan jag inte träffa Pelle som är tillbaka i Sverige? Och Jonis som jag aldrig träffar nuförtiden? Det går helt enkelt inte för sig att INTE träffa dessa underbara människor!


Middag i Fruängen.

Kom hem för ganska exakt en timme sedan, efter att ha tillbringat kvällen hos älskade kusin My som fyller 22 år idag! Eller rent tekniskt IGÅR med tanke på tiden på dygnet, men det är inte så noga.

Imorgon väntar en dag av ledighet. Lite förberedelse inför jobbet på måndag. Annars blir det "lugna puckar", som pappa brukar säga. Får se om L har tid att umgås. Annars kanske jag ska försöka få tag på Pelle som ÄNTLIGEN är tillbaka i Sverige igen. Åtminstone för stunden.

Nu däremot är det läggdags. Jag känner hur tröttheten har börjat smyga sig in hos mig, och sängen kallar.


Sista tabletten.

Har nu tagit min sista tablett. Så nu behöver jag bara hålla koll på att jag måste använda kortisonspray morgon och kväll i två veckor till. Eller tills täppan försvinner i alla fall. Men vem vet, jag kanske går och blir förkyld på köpet. Det skulle ju vara så fruktansvärt typiskt i så fall.

Ska snart göra mig i ordning och bege mig till skolan. Mådde hemskt imorse när jag skulle kliva upp, så jag stannade hemma. Men jag mår mycket bättre nu, så jag måste in till eftermiddagens lektion.

Får se när jag träffar L nästa gång igen, utanför skolan så att säga. Idag ska jag ut till min kusin i Fruängen och fira henne. Annars har jag inte så mycket annat planerat.


RSS 2.0