Nyårsafton

Nyårsafton idag. Imorgon börjar ett nytt år med nya tider och nya möjligheter. Sägs det i alla fall. Själv är jag lite skeptisk.

Ingenting inplanerat idag. Sitter hemma och skriver. Ska väl ta och dricka lite vin med mamma senare ikväll när hon kommer hem. Annars vet jag inte. Får se om Jonas tittar förbi en sväng.

Åker hem till Stockholm nästa vecka. Vet dock inte vilken dag, har inte bestämt mig än. Men det ordnar sig.

Drömde för övrigt att L ville ha tillbaka mig. Jäkla teasing!

34 minusgrader och fruset vatten

34 minus var det när vi anlände till mamma i torsdags kväll. 34 JÄVLA MINUS! Kan säga som så, att jag aldrig någonsin kommer att klaga på 20 minusgrader igen.

Till råga på allt så hade vattnet frusit när vi kom. Inte förrän idag har vi haft vatten, så vi har fått smälta snö och hämta dricksvatten hos både mormor och hos grannen. Hur irriterande är inte det?

Pappa och syrran åkte hem idag. Själv stannar jag kvar lite längre, behöver det. Behöver dessutom skriva, och har kommit igång rätt så bra med det.

I övrigt har jag haft en väldigt härlig jul. Fick mycket fina julklappar och det har varit underbart att få umgås och bara vara. For in till staden idag. Träffade på Niklas en sväng. Snäll som han var körde han även hem mig, eftersom att det inte går några bussar på kvällarna, så det är jag grymt tacksam för.

Vet inte riktigt när jag tänkte åka hem. Förmodligen i början på nästa vecka. Den här veckan ska jag däremot ta det lugnt och skriva. Kanske träffa lite mer folk, eventuellt festa om det går som jag vill.

Nyår ska vi inte ens börja diskutera...

Mot Östersund!

Om en timme ungefär drar jag iväg mot Östersund och de 30-35 minusgraderna som härjar där. Usch! Längtar inte efter kylan, men det ska bli supermysigt att få umgås med familjen.

Packningen är färdig. Allt är färdigt. Nu sitter jag och målar naglarna i brist på annat att göra, i väntan på att fader och syster ska dyka upp. Vilket borde bli om kanske tjugo, tjugofem minuter.

Hoppas på att sovrummet är lite varmare än 3 grader ikväll.

30 minusgrader, 3 plus i sovrummet

Ska strax gå och lägga mig för att få några timmars sömn innan jag måste kliva upp och fixa med det sista av packningen, duscha och göra mig i ordning. Pappa och systeryster dyker väl upp runt halv elva, så jag bör ställa klockan på halv åtta, åtta.

Men jag börjar ifrågasätta hela den här resan. 30 minusgrader, mamma sitter hemma med termosbyxor och skor inomhus. Och i sovrummet där jag och pappa ska sova är det 3 grader varmt. Yay! Eller kanske inte.

Känns som att jag kommer att behöva sova med halsduk och mössa för att inte frysa ihjäl. Usch.


Packning!

Gah. Måste packa. Men, jag orkar inte. Inte just nu. Väntar en liten stund till...

Mamma sitter där uppe med skidbyxor och skor inomhus, för att det är så sjukt kallt. Jag börjar undra vad fan jag ska dit upp och göra.

Städat rum!

Om det inte hade varit tack vare min älskade kusin, Anja Persson, så hade jag nog inte tagit mig i kragen och gjort så mycket idag! Tack vare henne har jag nu tvättat två maskiner, rensat bland en massa räkningar och satt in i en pärm, lagt in tvätt i byrån och i skåpet, och städat HELA rummet.

Är sjukt nöjd och det känns helt underbart!

Tack älskade kusin! <3




Planering..

Har lagt upp planer för idag och även morgondagen. Så idag ska jag vara hemma; har kastat in en maskin tvätt, ska ta reda på det som är rent; ska skriva så mycket jag bara kan och ska väl eventuellt städa rummet också.

Imorgon däremot ska jag ta mig en tur in till Humlegården och göra lite research. Kolla hur det ser ut och så vidare. Förhoppningsvis så kanske Anja gör mig sällskap, annars får jag väl åka dit själv i värsta fall.

På torsdag bär det av till Östersund, och eftersom att jag längtar som fan känns det skönt att ha saker planerade för att kunna fördriva tiden så mycket som det bara är möjligt. På det sättet kommer saker och ting gå fortare, och torsdagen kommer att komma fortare.


En bunt älgar i mitt rum

Borde gå och lägga mig. Egentligen. Borde lägga mig och läsa en stund och sedan sova. Egentligen.

Men jag kan inte sluta lyssna på musik. Eller sluta skriva. Har fått inspiration till ett TREDJE projekt, och jag börjar undra om jag kanske har blivit galen. Varför ska jag få så många bra idéer när jag redan är fullt sysselsatt med det första?

Imorgon ska det kanske, och jag markerar KANSKE, bli städning. Det skulle i alla fall behövas. Mitt rum ser för jävligt ut. Som ett tredje världskrig, eller som att en bunt älgar som har gått lös och haft fest efter att ha gått på vårshopping.

Yeah, well, nobody is perfect.

Torsdag, kom nu!

Åååh, jag kan inte komma ifrån den här längtan efter att få åka upp till Norrland med pappa och Jessica. Ser så mycket fram emot det att det känns som att jag bara sitter här och väntar. Fördriver tiden med filmer och skrivandet, läser väl lite också då och då.

Har ingenting inplanerat fram tills torsdag, men tänker att jag ska ta en tur in till Humlegården, antingen imorgon eller på onsdag. Tvätta måste jag också göra, men det kan jag göra när som.

Så ikväll ska jag försöka komma någonvart med mitt skrivande. Annars händer inte så mycket.

Skridskor!

Har tillbringat mer eller mindre hela dagen ute i Vallentuna. Syftet med hela vistelsen var att jag och Ludwig skulle åka skridskor på isbanan som ligger alldeles intill där han bor. Problemet var bara att den var täckt med en massa snö. Vi skottade bort en bit och tänkte att vad fan, bara vi får bort lite snö så är det ju lugnt. MEN, så fort vi kom ut på isen på våra skridskor insåg vi att det egentligen bara var ett hopplöst fall då isen var ojämn och hackig på ett sätt som gjorde att man lätt snubblade och knappt kunde ta någon fart utan att riskera att fara omkull. Så vi gav upp det där efter kanske fem, tio minuter.

Sedan blev jag kvar ett par extra timmar. Längre än jag hade väntat mig faktiskt, för jag kom hem för typ en halvtimme sedan. Så nu ska jag nog bara titta på någon film och ta det lugnt.

Känns helt underbart att ha jullov.

Julpyssel

28 personer stökar omkring på nedervåningen i huset just nu. Och själv sitter jag här uppe och känner mig mer malplacerad än vanligt. I tio år har det varit tradition att de samlas flera familjer för en kväll med julpyssel och tomtegröt och grejor. Men det är ju deras tradition, inte min.

Så istället sitter jag och växlar mellan att skriva och att titta på Grey's Anatomy. Funderar på att kura ihop mig och titta på The Ghostwriter istället. Har hört att den ska vara bra.

Imorgon blir det skridskoåkning i Vallentuna. Sedan är det bara att vänta tills det blir torsdag så att jag får åka upp till norr och fira en härlig jul med min familj.


Julfest

Har precis kommit hem efter en väldigt, väldigt rolig julfest i Gustavsberg med världens underbaraste klasskamrater! Och världens bästa lärare till och med.

Det har varit sjukt roligt, och jag saknar dem redan. Önskar att terminen inte var slut.

Imorgon ska jag träffa älskade Sofia en sväng. På söndag blir det skridskoåkning!

Lucia

Första dagen idag sedan i onsdags som jag vaknade utvilad. Det kändes helt underbart! Och jag är fortfarade lite täppt, men jag kan åtminstone andas och känner mig på riktigt bra humör. Mår som en prinsessa nu när jag håller på att bli frisk.

Lyckades ta mig iväg till skolan för att lämna lite text till Sören. Så det blir handledningssamtal på onsdag, vilket jag ser fram emot. Sedan skola torsdag och fredag, och så en liten julmiddag på fredag efter skolan. Med klassen. Tänkte väl följa med på det, men är ändå lite orolig för hur det kommer att bli. Fast det ordnar sig säkert. Hoppas jag.

Ikväll blir det lite mer skrivande. Lite mer musik, och kanske till och med någon film eller två.

Imorgon ska jag ha en tvätt- och skrivdag, som även inkluderar att läsa texter.


Finväder

Bortsett från de gånger jag har gått ut för att röka har jag nu gått ut för första gången på två dygn. Det var uppfriskande. Skönt att få komma ut och röra lite på sig. Dock så hade jag tydligen oturen på min sida idag, då jag halkade så benen vek sig. For omkull med knät som tog emot och har nu ett inkommande blåmärke. Det svider och gör ont. Till råga på allt tappade jag min nyköpta tändare också. Märkte det inte förrän jag klev av bussen hemma dock.

Så min dag har inte direkt börjat bra, men jag mår MYCKET BÄTTRE, och det känns underbart. Finns inget bättre än att känna hur förkylningen som har pågått sedan onsdags sakta men säkert tynar bort.

Resten av dagen ska jag skriva, så att jag har några sidor att lämna in imorgon.


Storm

VÄRLDENS SÖTASTE LILLA KANINUNGE!!








Kaninvakt

Åh, min kusin My och hennes sambo Benny har införskattat världens sötaste lilla kaninunge. Storm heter den, är svart och riktigt mjuk och gosig. Och eftersom att de ska ha jul/inflyttningsfest ikväll så fick jag vara kaninvakt.

Och med tanke på att min förkylning tycks vilja fortsätta att plåga mig så är det bara underbart att ha en liten kanin att gosa med. Så nu känns den här dagen inte lika förjävlig som den har gjort annars.

Lägger upp lite bilder på Sötnosen senare, när jag har tid och ork.

GAAAAAH!!

GAH, JAG BLIR GALEN!!!!!

Var på skolan idag på förmiddagen, åkte hem vid lunch för att jag inte kunde andas mot slutet av textsamtalet. Sitter nu här och lyssnar på ljudbok (Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist), snörvlar och försöker snyta mig om vartannat. Går inget vidare faktiskt. Som att någonting har fastnat där inne och vägrar komma ut.

Ska jag behöva snyta ut hela hjärnan eller?!

Så ikväll blir det kurering. Sov två timmar inatt bara, så förhoppningsvis kanske jag kan sova. Imorgon blir jag nog hemma, i alla fall om jag mår likadant som nu. Det kan fan inte vara hälsosamt det här!

Kan inte förkylningen bara försvinna och lämna mig ifred?!?!


Julkänslor

Ååååh, jag sitter och tittar på Pelle Svanslös (ni vet, den där julkalendern) och jag fick plötsligt sådana julkänslor. Längtar som fan tills det blir jul. Tills jag får åka upp till Mamma med Pappa och Jessica. Ska bli så roligt. Vakna upp på julafton och åka över till mormor för att äta julgröt med andra släktingar.

Julen är lätt den bästa årstiden!


Förkylning..

Verkar som att jag har dragit på mig en förkylning. Vaknade flera gånger imorse och hade svårt att andas. Grymt jobbigt!

Blir det värre så får jag väl stanna hemma från skolan, och det suger ju. Men jag tänker i alla fall gå på textsamtalet imorgon. Mår jag sämre under förmiddagen åker jag nog hem i så fall. Gah. Det suger fruktansvärt mycket att jag ska gå och dra på mig en förkylning nu när det bara är fyra skoldagar kvar och julen närmar sig.

Så idag blir det att sitta hemma och ta det lugnt. Tänkte lyssna på musik och läsa lite texter nu till att börja med.

Hemkommen

Har precit kommit hem och har haft en lyckad dag med julklappsinköpet. Men jag tänker inte avslöja vad det är jag har köpt, utifall att Mamma, Pappa eller Jessica nu råkar läsa min blogg. Känns lite onödigt i så fall ^^

Blir lite film nu, tänkte jag. Imorgon ska jag stanna hemma HELA DAGEN och bara läsa texter och göra allt sådant.


Julklappar

Idag blir det en tur in till staden för att inhandla lite julklappar. Ska bli skönt att få det överstökat.

Ikväll blir det film som vanligt, i brist på annat att göra. Får se om jag kanske till och med tar mig tid till att rita någonting åt systeryster som för övrigt fyller år idag.

I övrigt kanske lite skrivande förhoppningsvis. Tycks ha fastnat lite grann, men det har även släppt lite.

Snart jullov, och snart resa upp till Östersund.

Detta eviga tänkande..

Känns som att jag inte gör någonting annat än funderar just nu. Vad jag ska ge folk i julklapp, hur jag ska kunna börja om, var jag borde kolla efter mig själv (borde jag göra en efterlysning hos polisen?), vad jag ska lämna in till textsamtalet på torsdag.

Usch, alla dessa tankar. Alla dessa känslor som irriterar mig hela tiden.

Imorgon ska jag eventuellt köpa lite julklappar. Eller stanna hemma och anordna en rejäl tvättdag. Städa lite. Skriva och läsa texter.

Ikväll blir det mer skrivande. Mer film. Mer läsande.
Mer tid för mig själv.


Boksignering

Boksigneringen på SF idag var sjuuukt intressant! Jag mötte Ludde vid tunnelbanan och när vi kom dit stod Anders Fager och pratade och svarade på frågor. Sedan läste han upp ur sitt kommande verk, och det var riktigt, riktigt kul! Längtar tills den kommer ut så att jag får läsa mer!

Sedan fick vi våra böcker signerade, och han lovade att han skulle försöka vara snäll på textsamtalet på torsdag, haha. Och skrev: "Var rädd. Var mycket rädd!" i min bok. 

Och efter det tog vi en öl på Tapas Bar med Sandra från klassen, sedan åkte jag hem.

Så nu sitter jag här och skriver lite. Ska titta på sista avsnittet av säsong två på Grey's Anatomy och sedan titta på Pelle Svanslös. Så det blir en lugn och mysig kväll för min del.

Vad gör ni ikväll?

Anders Fager

Nu ska jag strax göra mig i ordning för att åka in till Gamla Stan. Få min bok signerad av författaren Anders Fager. Träffa lite klasskamrater, Ludwig.

Ikväll blir det mys här hemma med lite film. Ska försöka skriva novellen om farmor som jag precis har börjat med, och jag ska bara njuta av ledigheten och all inspiration som jag fick från Inga-Lina igår.

Idag känns som det som att jag har ännu en bra dag.

Ni anar inte hur underbar den känslan är i mitt fall.


Miniseminarium!

Idag var en riktigt BRA dag!

Hade mitt miniseminarium idag med min lärare Inga-Lina. Och fy fan, säger jag bara. Det var GRYMT! Mycket psykologi och mycket idéer. Har tack vare hennes föreläsande lärt mig sjukt mycket, och dessutom löst mitt problem med boken.

Dessutom var det inga problem med att umgås med Ludde heller.
Tills han yttrade mitt namn (är fortfarande van vid att han kallar mig för älskling) och sade "vi syns på torsdag".
(Tänker dock inte ge upp om honom än - inte så länge han fortfarande älskar mig.)

Imorgon ska jag sova lääänge. Var riktigt tungt att kliva upp imorse. Ikväll blir det lite Grey's Anatomy och eventuellt Pelle Svanslös.

Handledning

Det känns som att det lönar sig att lägga ner så mycket tid på att skriva. Träffade min handledare idag som sade att det jag hade skrivit hittills var publicerbart. Hur nice är inte det?

Så de kommande dagarna tänker jag fokusera så mycket som möjligt på min bok. Skriva så mycket jag bara kan. Åh, jag längtar tills den är färdig och jag kan få skriva om och putsa till den.

Om den skulle bli antagen av något förlag skulle jag förmodligen basunera ut det till hela världen.

RSS 2.0