Subway

Ska strax börja göra mig i ordning och ta en tur in till Subway på Kungsgatan. Var dit igår och höll Robert sällskap när han jobbade, och han föreslog att jag skulle komma förbi någon dag med ett CV. Så det är det jag ska göra, lämna ett CV och hoppas på att kanske få ett jobb där. Hellre det än telefonförsäljning.

Har ingenting planerat i veckan. Får se om Moses hör av sig någonting, haha. Annars ska jag väl sätta mig ner och komma igång med bearbetningen av den här fördömda boken som jag är så grymt less på.

Hoppas på att få ha filmkväll med L. Ska även ha tjejkväll med Sandra också. Om det nu blir av.

Och jag hoppas, hoppas, HOPPAS att A kommer ner till Sthlm nästa helg!

Spontanfylla

Träffade Sofia igår efter skolan. Åt lite trevlig middag och gick sedan till Dovas för att ta en öl/cider. Skrev två dikter och planerade att lämna stället och åka hem runt niotiden. Men det blev inte så. Kom en kille som tydligen tyckte om mina ögon så otroligt mycket (och jag förstår inte, vad är det som är så speciellt med mina ögon?!) som tyckte att han skulle beställa en massa cider och öl och Turkisk peppar. Haha. Så det blev längre än det var tänkt. Kom iväg därifrån vid ett, och kom hem vid halv tre. Sofia missade ju sista tåget till Uppsala så hon blev kvar hemma hos mig.

Så otroligt sjuk kväll men grymt kul hade jag! Behövde det verkligen.

Synd bara att jag har lite skuldkänslor för en vän som skulle ha träffat Sofia igår kväll. Men samtidigt känner jag att det måste få bli så här någon gång. De kan träffas mycket oftare annars, och jag behövde det här mer.


Ombokad tågresa

Idag är jag helt slut. Tågresan hem igår blev uppskjuten idag. Var en massa förseningar igår, och jag blev därför inte särskilt uppmuntrad till att kliva på det tåget för att sedan komma från till Stockholm mitt i natten. Och med en massa packning på det. Kändes inte bra.

Så istället klev jag upp fyra imorse för att kliva på tåget som lämnade Östersund 05.39. Och det gick i tid, imponerande nog. Däremot så tog det en timme extra att komma fram på grund av tekniska problem som uppstod i Uppsala, plus en massa signalfel tidigare. Så jag hann aldrig åka iväg till textsamtalet som jag hade planerat, så jag åkte hem istället. Däckade i sängen i en timme.

Så det blir en tidig kväll för min del. Funderar på att göra i ordning någon mat, eller om jag bara ska duscha och gå och lägga mig istället. Är så otroligt trött och har dessutom mensvärkar, vilket i sin tur resulterar i ännu mer trötthet.

Imorgon ska jag i alla fall till skolan. Sedan får jag se vad helgen har att bjuda på.

Norrland

Det var inte så tungt att kliva upp imorse som jag hade väntat mig. Men det var inte särskilt trevligt heller. Gillar inte det där mörkret utanför fönstret, som får mig att känna mig så kall och gör att jag bara vill krypa tillbaka under det varma täcket igen.

Men upp tog jag mig. Och jag tog mig till centralen utan några problem. Fick sällskap på tunnelbanan av någon randombrud från Lund som jag aldrig sett förut. Hon hade tydligen varit på fest, men bestämt sig för att åka hem eftersom att alla hade somnat. Men det var trevligt. Charmig dialekt.

Har börjat bearbeta min bok nu. Men jag läste inte så mycket på tåget som jag hade planerat. Jag sov mest, och det kan väl ha sina förklarliga orsaker det med.

Imorgon får jag åtminstone sova lite längre. Men då har jag visserligen en annan tid att passa, och det har ingenting med tåg att göra, det kan jag försäkra er om.

Vet inte riktigt hur morgondagen kommer att sluta, men det kommer att göra fruktansvärt ont.

(Saknar L, för övrigt.)

Lördag..

MÅSTE verkligen gå till en läkare! Den här nästäppan håller på att driva mig till vansinne. Kan inte sova helt normalt under natten, och det är sjukt jobbigt.

Sitter och pratar med Sofia på telefon. Saknar den tokan! Länge sedan jag träffade henne nu, så det måste ändras.

Imorgon bär det av till Östersund. Usch. Upp vid fem är inte alls särskilt lockande.


Tjejkväll <3

Nu väntas TJEJKVÄLL med älskade kusinen Anja, som bland annat innefattar Tarzan och andra roliga filmer, ihop med kladdkaka, glass och 4½ liter Coca Cola. Ska bli grymt skönt!

Första utkastet..

Och NU, mina kära vänner, håller jag ett första utkast på min färdigskrivna bok! Så nu väntar bearbetningen till att göra utkastet till en färdig bok. Hur häftigt är inte det?!


Hemma..

Beslöt mig för att stanna hemma idag. Känner lite ånger för att jag inte gick på textsamtalet imorse, men den här jävla nästäppan driver mig till vansinne. Kan ju inte sova en hel natt längre.

Så idag ska jag därför stanna hemma och skriva klart min bok. Skriva ut de sista papperen och börja arbeta med den. Ser fram emot det. Har mycket material och det är en härlig tanke att ha så mycket att arbeta med. Särskilt på tågresan till och från Östersund söndag & onsdag. Perfekt sysselsättning.

Ska skicka iväg lite respons till mina gruppmedlemmar också.


Onsdag..

Mår inget vidare idag. Vet inte vad det beror på, men min mage är i uppror. Och jag hoppas, HOPPAS INTE att det är vinterkräksjuka. Har inte haft det på flera år och jag vill att det ska fortsätta så.

I övrigt har jag haft en bra gårdagskväll. Tända ljus, lite vin och kladdkaka, en L och några avsnitt av Death Note. Samt sovsällskap. Och nu ska jag snart göra honom sällskap till Brommaplan, då han ska iväg till skolan och få några papper underskrivna, och jag som ska ha mina älskade morötter ^^

Senare ikväll blir till att spendera med texter inför morgondagen. Även boken ska ha sin lilla uppmärksamhet.

127 sidor är inte fy skam.

Sällskapssjuk

Sitter mest och väntar på sällskap av L som är på väg hit. Vet inte riktigt när han kommer, men sade att han skulle höra av sig när han var i närheten, så det märks väl.

Är i övrigt så glad för att jag har fått en chans att hjälpa en annan människa att ta sig igenom svårigheter. Det är nog det bästa läkemedlet ever.


Alla Hjärtans Dag

Tyckte att jag höll mig undan från den dagen igår rätt så bra. Ville bara kräkas på den dagen, och allt gulligull som den innebar. Usch.

Men så tyckte ju Gun att vi skulle ha en present så nu fick jag en ansiktsmask (en varm sådan enligt Anja) och någon kräm som ska vara bra att ta bort smink med. Så dagen blev alltså inte lika hemsk som den annars skulle ha varit.

Har skrivit en massa och är inne på de allra sista scenerna i boken. Känns skönt. Längtar tills den är färdig. Och det är skönt att kunna sitta och skriva igen, även om det bara är lite i taget varje gång. Det rör sig åtminstone.

Hade hoppats på sällskap från L igår, men det blev inte av. Så jag hoppas fortfarande att det kan bli av idag, men det tvivlar jag visserligen på. Annars får jag väl stå ut tills helgen. Jag åker ju dessutom hem till mamma på söndag morgon för att gå på Tages begravning på måndag.

En bra helg

Har haft en riktigt trevlig helg måste jag säga.

Fredag: Spenderade hela förmiddagen med att försöka ta mig till skolan, och hann precis till studiebesöket på Bonniers. Sedan blev klassfesten inte av eftersom att det var kaos med trafiken (trots klarblå himmel) och ingen ville väl sitta fast där. Så det blev bara jag, Sandra och L. Men det var ändå trevligt. Satt och pratade, skrev lite och drack lite vin och grejer. Rökte som några borstbindare, haha.

Lördag: Träffade Sayid (en av Sandras närmaste), som verkade helt fantastisk. Tyckte jätte mycket om honom. Sedan tog jag mig iväg till Sundbyberg på en släktmiddag som var sjukt rolig. Kom underfund med att jag och kusin Tony inte hade träffats på femton år. Så då var det väl kanske på tiden kan man tycka.

Kom hem strax efter ett inatt, så nu är man lite trött så där. Ska därför bara sitta här hemma och ta det lugnt idag. Om en vecka åker jag upp till mamma en sväng. Det ska bli trevligt.


Snökaos

Idag har det snöat på rätt så bra här nere. Det märks tydligast på allt kaos som pågår just nu, med inställda tåg och försenade bussar och fan och hans moster.

Men, det är faktiskt ändå lite roande att se all panik som uppstår. Det är för i helvete lite snö! Och vi bor i Sverige, där det förväntas att det ska komma snö på vintern! Förstår mig inte på alla som inte tycks fatta det. Vi lever liksom inte i Los Angeles eller i Turkiet.


Vad har hon som inte jag har?

Alla gånger som jag har frågat L om han vill skriva så har han alltid sagt att han inte vill hålla på att släpa runt på sin dator. VARJE GÅNG. Men så kommer hon och nu duger det minsann att ta med sig datorn för att skriva!

Jag fattar inte. Vad har hon som inte jag har?

Båda säger att jag inte ska oroa mig, men ändå gör jag det hela tiden. Det är så orättvist! Vill hata henne, men kan inte eftersom att jag tycker om henne.

Handledningssamtalet gick åtminstone bra, så det kan jag väl trösta mig med. Har massor att arbeta med, men eftersom att jag vet hur jag själv fungerar så kommer det ta ett tag innan jag sätter mig ner och skriver. Fast arbeta med boken kommer jag inte göra förrän den är helt färdig, och det är nog inte särskilt lång tid tills dess.


Skrivdag

Har haft en väldigt givande skrivdag hos Denise idag. Den flickan bor verkligen mysigt! (Och har sannerligen en killer view.) Skrev visserligen inte mer än fem, sex sidor, men det är det bästa jag har lyckats åstadkomma den här veckan, så jag ska inte klaga.

Fick sms från Sören för en stund sedan, så imorgon ska jag ha handledningssamtal. Ska bli kul. Längtar efter att få alla anteckningar som jag kan skriva upp sedan i dokumentet "Bearbetning". Åh, jag längtar tills jag är klar med skiten och kan läsa igenom det och förbättra.

Nu ska jag ta mig tid till att sitta och rita lite, sedan blir det nog en tidig kväll för min del.

Har massor att göra under morgondagen.

Sovsällskap & Skrivdag

Gårdagen slutade väldigt bra måste jag säga. Lyckades åstadkomma en ätbar middag som smakade riktigt bra, så lite stolt är jag allt.

Bäst av allt är att jag fick sovsällskap inatt <3

Om en timme eller så ska jag bege mig ner mot stationen för att ta bussen ut till Hjulsta. Ska ha skrivdag med Denise, vilket jag ser fram emot. Har inte skrivit på flera dagar, så jag hoppas att jag ska skriva MYCKET idag.

Den övriga familjen kommer väl hem ikväll någon gång.


Hägerstensåsen

Snart bär det av mot Hägerstensåsen för att hälsa på pappa. Spendera några timmar där, och sedan ta med honom hem hit, till det stora tomma huset, där jag ska laga middag med L som lärare.

Tror att det kommer att bli en bra dag. Sitter och lyssnar lite på musiken från scenen i Titanic där Jack ritar av Rose, samtidigt som jag själv ritar lite grann. Ritade av en bild av L igår, idag har jag påbörjat en bild av finaste Alexandra.

Och jag gosar in mig i fina kommentarer som folk har skrivit på bilden på FB.

Vad tycks?


Mycket att göra.

Har länge varit så less på att bara sitta hemma hela tiden, men den kommande veckan blir nog inte av med så mycket sådant. Ska iväg till pappa imorgon eftersom att han fyller år, sedan åka hem igen och laga mat tillsammans med L. Se på film och bara ta det lugnt. På söndag ska jag har skrivdag med fina Denise från min klass, som jag verkligen, VERKLIGEN ser fram emot! Ska bli grymt! Måndag, tisdag och onsdag händer nog inte så mycket. Men på torsdag ska jag väl eventuellt följa med klassen på en poesikväll i Blackeberg. På fredag är det tillställningen för L som fyller år på söndag. Och sist men inte minst, en släktträff på lördagen.

Fullt upp, som sagt, men jag klagar inte. Ska bli skönt att få ha lite annat att göra än att sitta här och se dum ut.

Familjen i huset åker för övrigt upp till Östersund imorgon för att fira min älskade morbror, Christer, som fyllt 50 år. Så jag har hela huset för mig själv till nio, halv tio tiden på söndag kväll. Nice.


Tvätt- och skriveri

Är en duktig flicka idag och håller på med tvätten. Så nu har jag snart massor med rena, fina kläder. Och det känns skönt.

Annars sitter jag bara här, i ett tomt hus, och försöker skriva. Går inget vidare om jag ska vara ärlig.

Imorgon har jag ingenting inplanerat. Torsdag och fredag är det skola. På lördag fyller pappa år och då ska jag väl åka ut till honom en sväng och säga grattis. Tänkte ju ha en liten fest här hemma för att fira L som fyller år på söndag, men i stort sett hela klassen är uppbokad med något annat så det verkar inte bli av. Och det SUGER, eftersom att jag ändå hade sett fram emot det.

Ikväll blir det film. Om ingenting annat dyker upp vill säga.


RSS 2.0