3 dagar kvar

Ja, 3 dagar kvar nu, och jag vet inte riktigt.. hur jag ska lyckas överleva detta. Ju mer jag tänker på det, och det faktum att det snart är dags, ger mig mer och mer ångest. Hur fan ska jag lyckas ta mig igenom detta? Att Ludwig ska vara med hela vägen är åtminstone en tröst, men jag är fortfarande rädd för att han ska överge mig. För hur skulle han kunna stå kvar vid min sida när han avskyr att se mig må dåligt, och nu ska få se mig få ett psykbryt? Sjukhuset ska jag till imorgon. Och träffa nån läkare, och få en tablett. Sen är det bara att vänta på att onsdagen ska komma. Domedagen... (nu dramatiserar jag, jag vet, men det blir lätt så).. Och så måste jag bråka med CSN om min studieförsäkran, och även kolla om de har fått min ansökan om merkostnadslån. Jag börjar bli trött på denna väntan. Jag borde ha fått mina pengar för länge sen, men nej då. Idioterna påstår ju att de inte ens har fått min studieförsäkran. Jag skickade in kopian på originalet i torsdags, så har de inte fått den heller så är det något som är galet. Åh, jag blir så less! Jag har fan räkningar att betala, sjukhus och skola, samt hyra. Hur fan ska jag lyckas med allt det om jag inte får mina pengar? Fan, allt är så irriterande jobbigt just nu!

2008-2009

2008

 

Jag minns när vi låg i gräset

och pratade om allt

dina bruna ögon som fängslade mig

och hjärtslagen som dunkade

varje gång du log

 

jag minns första kyssen

smaken av dig som trängde in

genom alla mina murar

och naglade fast mig

i en början på någonting som jag

inte kunde definiera

 

jag glömmer heller aldrig

när mitt hjärta höll på att gå sönder

av glädje när du berättade att du

var i Östersund

och att du ville träffa mig

nu, nu, nu

 

jag minns hur jag sprang in i dig

rakt in i din famn

hur lättad jag kände mig

när vi stod så där nära igen

när jag kunde andas in din doft

 

smärtan när du dagen efter

lovade att ringa men

aldrig hörde av dig

som om natten med dig

bara varit en dröm

 

 

2009

 

Det hände ibland

att du skickade sms då och då

och frågade ”hur är det, gumman?”

och jag minns fortfarande ilningen

av motvillig glädje som spred sig

inom mig varje gång

 

flera nätter hände det att jag

grät mig själv till sömns

viskade ditt namn tyst i lakanen

som om du skulle uppenbara dig

bara jag sade ditt namn

tillräckligt många gånger

när du slutade höra av dig insåg jag

att jag på något sätt

hade lärt mig att älska dig

din personlighet och allt det där

som bekräftade att det var du

 

smärtan återtog sin fulla kraft

när du inte svarade

och min telefon låg tyst

bredvid mig varje kväll

snälla, snälla, skriv någonting

 

sista gången jag hörde från dig

så skrev du ”förlåt”

och jag förstod inte varför

men du sade inget mer

i november fick jag sedan veta

att du omkommit

och kunde helt enkelt

inte sluta gråta

 

inga mer sms

inga bruna ögon som skulle se på mig igen

inga fler leenden

ingen mer kärlek

bara smärta, smärta, smärta

Älskade vän

Åter igen har mina tankar vandrat iväg till dig, Christian. Förstår fortfarande inte. Varför just du?

Det känns så konstigt. Jag har vetat om din bortgång i två månader nu. På grund av en ren slump. Och hur ont det än gjorde när jag fick veta så var det som att jag sköt undan sorgen. Som om det är först nu som den kommit till mig. För att jag inte har kunnat acceptera sanningen förrän nu.

Och jag lyssnar mycket på Cry, med Lasgo. Bara för att jag vet hur mycket du tyckte om den låten. Men nu kommer det inga tårar. Nu är det snarare som om smärtan har bedövat mig. Jag känner ingenting, vill inte känna någonting. Jag vill bara känna att du lever, att alltihop bara är en mardröm. Saknaden är som ett stort, svart hål i mig, ett tomrum som du borde ha fyllt upp. Men istället tvingas jag leva med det faktum att jag aldrig någonsin kommer att få se dig igen. Finns det ett liv efter detta så hoppas jag verkligen att du finns där. Så att jag får se dina fina bruna ögon igen, och det där leendet som gjorde mig så varm inombords.

Du var så underbar Christian. Jag förstår verkligen varför du är så älskad av så många. Jag kommer däremot aldrig någonsin förstå varför just du av alla människor skulle tas ifrån oss. Tas ifrån mig. Jag vill att du ska komma tillbaka.

Jag vet ingenting, och jag vill att du ska veta

Just nu känns det som att jag helt har tappat fotfästet. Som att jag bara faller och faller, ner i ett tomt och bottenlöst mörkt hål som omsluter mig. Kväver mig. Måste försöka hålla tankarna på annat håll, men hur lätt är det när jag jämt och ständigt blir påmind om vad som väntar mig?

Bara en vecka kvar nu. Jag fattar inte att jag ska lyckas ta mig igenom det. Att jag ska föda ett dött barn som tillhör mig. Som borde få fortsätta växa och leva i mig. Skyddad från den bistra verkligheten.

Ludwig kommer att vara där. Han kommer att finnas hos mig, och för det är jag honom evigt tacksam. Men hur ska hans närvaro kunna lindra den smärtan som kommer att jaga mig? Hur ska han någonsin klara av att se mig få det psykbryt som jag garanterat kommer att få? Hur kan jag veta att han inte lämnar mig när allt är över? Tillit, ja, men tvivlen är många nu när rädslan har satt in sin verkan. Och jag blev lämnad sist, så vem säger att det inte skulle kunna hända igen?

Aja, det är nog bäst att jag går och lägger mig. Ska äta lunch med pappa på söder imorgon, och det ser jag åtminstone fram emot.


Ett litet liv



Det finns ingenting kvar
bara smärta
sorg över den annalkande
förlusten
ett litet liv
som är så mycket
och allt runt omkring
färgas svart..

Mitt barn...

Jag har hela tiden varit medveten om mitt barn. Det har liksom varit en självklarhet.

Men igår, när jag var på sjukhuset för att göra ultraljud, blev det plötsligt verkligt. Jag såg på skärmen hur fostret rörde sig. Det levde... i mig... Och jag måste ta bort det. Jag måste döda det där lilla livet som växer och lever i mig, den 27 januari.

Hur jag ska lyckas hålla ihop mig själv vet jag inte. Inte heller vet jag om jag någonsin kan förlåta mig själv för detta. Hur kan någonting som är så underbart, vara så fel?

Christian

Idag är en sådan dag när jag tänker tillbaka på tiden som har varit. Och just idag är det Christian som är mitt huvudämne.

Jag vet inte hur mycket jag har gråtit för att jag saknar dig. Jag vill inte tro att du är borta, men inom mig känner jag den där tomheten som bekräftar just det. Att du inte finns i den här världen längre. Du finns någon annanstans, men inte så att jag kan se dina ögon eller ditt leende. Alldeles för långt bort för att jag inte ska kunna höra din röst. Du anar inte hur ont det gör! Jag har alltid älskat dig och kommer alltid att göra det, och det är därför som det gör så ont. Du fattas mig. Jag kan inte krama dig, röra vid dig. Bara vid minnet av dig, och det är inte alls samma sak. Jag vill ha dig i fysisk form, NU! Jag vill att du ska komma tillbaka och ta bort smärtan.

Snälla, kom tillbaka till mig!


Min älskade vän.  Älskar dig.

En orkeslös fredag

Är helt orkeslös idag. Så sjukt trött, trots att jag har sovit hela natten och faktiskt sovit bra. Men det är den här dumma graviditeten. På måndag ska jag till abortmottagningen och göra ett ultraljud, och diskutera alternativa aborter. Jag längtar tills den här pärsen är över, avskyr att vara så trött jämt. Måste ner och handla mjölk och cigg, vilket bara rör sig om ett par hundra meter. Det är inte långt alls, men ändå sitter jag o velar och bara skjuter upp det. Gah. Det här är inte kul.

Ludwig kommer hit idag. Blir inte kvar över natten, men jag får åtminstone ett par timmar med honom. Ska bli skönt att slippa vara ensam en stund. Borde sätta mig ner med texter och läsa igenom, men inte ens det orkar jag. Bara den tanken känns jobbig. Det här dríver mig till vansinne.


Att vara eller icke vara, DET är frågan

Efter en hel dag av diskussioner kring film och filmmanus är jag helt slut. Peter Bull-Simonsen är väldigt, väldigt bra måste jag säga, och dagen har verkligen varit lärorik. Vi har gjort några gruppövningar, och så har vi diskuterat vändpunkter i manus & film, samt kollat på några scener från bl.a Gökboet och Fucking Åmål för att hitta dessa vändpunkter, samt tolka karaktärerna utefter deras handlingar och repliker. Man ser verkligen allt på ett helt nytt sätt, och det är både skrämmande och fascinerande. Jag är verkligen nöjd med den här dagen.

Nu ska vi skriva ett synopsis på en kortfilm på fyra minuter (max en halv A4) som vi ska lämna in på måndag och sedan diskutera på onsdagen. Riktigt spännande, men himla svårt att komma på några idéer, men det ska nog gå. Om inte så kanske jag kan bolla några idéer med Ludwig eller någon annan.

Pappa fyller år snart, men jag har ingen aning om vad sjutton jag ska köpa till honom. Och Ludwig fyller år dagen efter, men hans födelsedagspresent är i princip klar. Har bara några småsaker att fixa först.

Jag är verkligen jätte trött (gick och lade mig nio igår kväll, otroligt nog - jag är en nattuggla egentligen), men jag är också på ett så himla bra humör att jag inte riktigt känner för att gå o lägga mig. Lite väl tidigt för det är det också. Borde ta mig tid till att städa, men jag kommer bara att skjuta upp det som vanligt. Känns bättre att ta det allteftersom, lite i taget. Men men... Det blir nog bra ändå.

Mitt liv är åtminstone underbart!

Dramatik & Filmmanus

Första skoldagen avklarad efter ett tre veckors långt jullov. Än så länge känns det bra, men lite obehagligt med klassen. Som vanligt. Vidar kommer att hoppa av, men Anna har åtminstone kommit tillbaka vilket gläder mig. Nu väntar flera veckors intensivt skrivande inom teater och film. Ska bli himla intressant faktiskt. Hade några övningar idag, men det kändes mest oseriöst, så jag känner på mig att det här kommer att bli tufft. Jag har skrivit teater förut, och jag vet hur svårt det är.

Nu, däremot, ska jag strax krypa ner i sängen. Har blivit så fruktansvärt trött den senaste tiden. Vet ju vad det beror på, men det stör mig. Fast är rätt skönt samtidigt, är inte lika trött när jag vaknar, och somnar i bra tid på kvällarna. Får hoppas på att jag vaknar i tid imorgon och inte är trött då heller. Hoppas att jag orkar med hela dagen bara.

Intensivt & skrämmande

Har ni någonsin älskat någon så djupt att det har gjort ont? Att det har känts som att bröstkorgen ska explodera?

Jag har kommit fram till att jag är rädd för kärleken. Jag är rädd för att älska Ludwig, och känner den där rädslan varje dag. Tre månader har vi varit tillsammans, och jag kan tycka att jag borde bli lugnare, att jag inte borde vara så rädd nu när jag verkligen har fått det bevisat att jag är den enda för honom. Men det är jag inte. Istället känns det som att det bara blir värre, och enbart eftersom att jag inte är van vid sådana här känslor. Jag har haft starka känslor för en person tidigare (som numera är död tyvärr), och nu när jag upplever dessa känslor igen, med skillnaden att de är ömsesidiga och starkare än någonsin, vet jag inte hur jag ska hantera det. Jag vet inte hur mycket jag ska våga lita på honom. Hur nära jag ska släppa honom inpå. Samtidigt som jag känner att jag inte vill vara med någon annan än Ludwig, att jag inte vill någonting hellre än att förhållandet ska fungera. Han är en sådan fantastisk kille, så ömsint och omtänksam - mot allt och alla, och inte bara mig.

Det känns nästan för bra för att vara sant.

RSS 2.0