Ofokuserad.

Det är så OERHÖR FRUSTRERANDE att mer eller mindre ha ett första utkast till novellsamlingen och helt plötsligt börja tvivla på perspektiven i några av dem. Det känns som att jag ska gå i taket just nu. Även om jag självklart kommer att jobba med dem ännu mer än jag redan har gjort så vill jag verkligen ha utkastet färdigt först INNAN jag renoverar. Så nu kan jag inte fokusera på helheten eftersom att jag inte kan sluta undra om det där perspektivet är bra eller om jag ska ha ett annat, eller om den där korta borde vara längre... Usch, det är ett jävla slitgöra det här!

Och samtidigt så ÄLSKAR jag det. Jag ÄLSKAR att skriva och att bygga upp olika scenarion och karaktärer och utnyttja min fantasi till att göra dem skräckinjagande och vidriga och verkligen mardrömslika. Det är SÅ ROLIGT.

Men jag tror nog inte att jag kan lugna mig riktigt förrän jag har nått mitt mål och håller den i min hand som en riktig bok.

Och det kommer så småningom. Det måste det göra. Även om det tar ytterligare ett par år.


100 sidor.

Nu jävlar händer det grejor. Idag har allting släppt och jag har mer eller mindre suttit och skrivit hela dagen. Är uppe i över hundra sidor nu, så nu har jag snart - ÄNTLIGEN - ett första utkast på novellsamlingen.

Så skrivandet fortsätter resten av kvällen/natten. Det återstår att se när utkastet är färdigt. Inte alltför länge tills dess hoppas jag.

Kommit igång igen.

Idag har jag ÄNTLIGEN fått ur mig lite skrivande. Har snart skrivit om en av mina noveller, så nu känns det som att jag är på väg någonstans igen. Har fått tillbaka lusten, och den känslan är underbar.

Så nu ska jag väl förhoppningsvis få färdigt mitt första utkast på samlingen någon dag här.

Shame on me!

Ja. Vad annat kan jag säga? Det här är tredje dagen som jag inte har skrivit. Har inte ens funderat kring det, så det är FY SKÄMS på mig nu.

Men jag hade tänkt försöka bättre på det inatt (jag skriver bäst på nätterna) och även imorgon.

Förhoppningsvis så kanske jag har mer att berätta snart.

RSS 2.0